Nigel Visser

1517545282261

Nigel Visser is 28 jaar oud en Co-Founder & CEO Veridis

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Als Co-Founder & CEO van Veridis proberen we een revolutie in plastic recycling teweeg te brengen door de daadwerkelijke kwaliteit van gerecycled plastic inzichtelijk te krijgen en daarmee de circulariteit, toepasbaarheid én commerciële waarde van gerecyclede plastics te verhogen. Om dit doel te bereiken hebben we een analysetechniek ontwikkeld waarmee plastics monsters tot 500 gram groot de kwaliteit en samenstelling te bepalen.

Plastic recycling gaat vaak over grote hoeveelheden, waarbij laagwaardig en hoogwaardig materiaal niet goed van elkaar te scheiden zijn. Daardoor eindigt veel gerecycled materiaal in bermpaaltjes of picknicktafels. Met onze techniek, kan deze scheiding beter in kaart worden gebracht. Dit leidt tot meer gebruik van hoogwaardig recyclede plastics, en dus een meer circulaire economie.

Doel

Tot op heden hebben we een lab-setup opgesteld om onze natuurkundige principes te bewijzen. Onze opstelling is nu in staat om 2 gram, een vergroting van een factor 100 in vergelijking met de huidige standaard, te bewerkstelligen. In de komende periode gaan we dit verder ontwikkelen, om uiteindelijk een revolutionair prototype neer te zetten.

Sinds 2019 loop ik al rond met dit idee en hebben we een team gevormd. In 2020 hebben we tijdens onze studies de lab-setup gebouwd, en dit jaar staat in het teken van de eerste pilotprojecten en het ophalen van de financiering hiervoor. Het team is ondertussen verder gegroeid naar 10 mensen. Om de laatste stap te zetten richting een volledig circulaire economie voor plastics, is een goede kwaliteitscontrole van essentieel belang.

Actief bij

Veridis

Rol binnen initiatief

Onze impact ligt direct in de waardeketen voor gerecycled plastic. Plastic kunnen identificeren, meten en waarderen is van grote waarde voor de gehele industrie. Huidige instrumentatie biedt hierin onvoldoende houvast.

Het ontwikkelen van een technologie die potentieel zo veel kan bijdragen in onze circulaire economie is de impact waar ik graag aan werk.

Vanuit welke rol

Ondernemer