Niels van der Wijk

IMG_6943

Niels van der Wijk is 26 jaar oud en Founder

Thema

Ketenverantwoordelijkheid en eerlijke handel

Initiatief

Sinds 4 jaar ben ik woonachtig in Colombia en heb ik een bedrijf in business development waarbij de focus ligt op het creëren van internationale supply chains tussen beide landen in de creative en agro sector om op die manier een positive economische, sociale, technologische en ambientale impact te creëren.

Vanuit Nederland naar Colombia werken wij in de design sector waarbij we in partnerschap met Diseño de Holanda, een Nederlandse onderneming, onze Nederlandse klanten toegang verschaffen tot de Colombiaanse markt. Hierbij zetten wij (semi)-lokale productie ketens op om zo lokaal werkgelegenheid te creëren met Nederlands design/technologie maar ook de import van producten kunnen omzeilen om zo competitieve prijzen te kunnen bieden wanneer wij de producten op de lokale markt distribueren. Op deze manier promoten en distribueren wij Dutch Design in Colombia en kunnen we tegelijkertijd een positive impact realiseren.

Vanuit Colombia naar Nederland werken wij binnen de Colombiaanse agro sector om internationale supply chains op te zetten samen met kleine en middel grote boeren. Op die manier zorgen wij ervoor dat boeren de mogelijkheid hebben om zich te ontwikkelen en daardoor een betere toekomst voor zichzelf en hun families te creëren.

Doel

Binnen de design sector zijn we op dit moment bezig met de implementatie van het Nederlandse bedrijf Planq (jullie niet onbekend) in Colombia. Wij zijn bezig met het lokaal opzetten van de productie keten maar zijn ook verantwoordelijk voor de verkoop van de producten. Op die manier willen we lokaal textiel afval in design meubels transformeren en een oplossing bieden voor het grote textiel probleem waar het land mee kamt.

Binnen de agro sector zijn we bezig met het voorbereiden van lokale boeren op het vermarkten van hun producten op de internationale markt. Doordat Colombia erg informeel is, hebben de veel kleine/middel boeren geen goede voorbereiding met betrekking tot productie methodes en certificatie terwijl er vele interessante producten beschikbaar zijn zoals quinoa, avocados en exotische vruchten. Deze voorwaardes zijn erg belangrijk en daarom is het noodzaak om de boeren goed voor te bereiden voordat producten daadwerkelijk kunnen worden geëxporteerd.

Actief bij

Nvest Business Development

Rol binnen initiatief

Ik ben de founder en CEO van Nvest en heb een aandeel gehad in de totstandkoming van Diseño de Holanda in Nederland.

Mijn hoofdzakelijke verantwoordelijkheden zijn het implementeren van de projecten aan zowel Colombiaanse als Nederlandse kant en project development voor potentiële nieuwe klanten.

Hierbij is het erg belangrijk om de culturen van beide landen aan elkaar te koppelen om zo realistische maar vooral leuke projecten te kunnen realiseren met goede resultaten.

Vanuit welke rol

Ondernemer