Niek Storm

Niek-Storm-Bestelbewuster

Niek Storm is 32 jaar oud en Co-Founder

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Niek is co-founder van BestelBewuster, een FoodTech startup die een impact-first visie hanteert door voedselverspilling te minimaliseren in zakelijke momenten met catering. De 30% voedselverspilling binnen georganiseerde meetings met catering vindt vooral plaats door het ontbreken van een juist proces. Dit lost BestelBewuster op door het proces te digitaliseren. Het proces wordt met inzet van de software omgedraaid. Dit door de verantwoordelijkheid en de keuze voor catering bij de genodigde te leggen in plaats van bij de organisator. De genodigden kunnen via de BestelBewuster software zelf een bewuste keuze maken. Bij die keuze wordt er geïnformeerd over de meer duurzame en gezonde keuze. Daarnaast stuurt de software slimme reminders, maakt inschattingen en voert analyses uit die op voorhand en achteraf het proces helpen te verbeteren. Door de organisator te helpen met plannen en de genodigde met kiezen maakt BestelBewuster elke ontmoeting met catering optimaal!

Doel

Het idee van BestelBewuster is ontstaan gedurende verschillende interviews tijdens het accelerator programma met de Gemeente Den Haag. Vervolgens is het product verder gevalideerd door middel van enquêtes, gebruikersonderzoeken, interviews en een pilot met de Gemeente Haarlem binnen het programma van Startup In Residence Metropoolregio Amsterdam. Daarnaast zijn er inmiddels 250+ kennismakingsgesprekken geweest met verschillende commerciële partijen, belangengroepen en vakgroepen binnen de catering- en foodmarkt. Na een bewogen jaar binnen de cateringwereld staan de eerste pilots gepland van start te gaan binnen het kantoor van de toekomst. Gedurende het afgelopen jaar heeft het team van BestelBewuster Rabobank als financieringspartner binnengehaald. Hiermee heeft de techniek flinke stappen gemaakt en is de zichtbaarheid vergroot. Daarnaast is de verbreding gezocht naar andere markten zoals de leisure en hotelsector. De trends voor het kantoor als ontmoetingsplek en de rol van digitalisering hierin beloven mooie groeimogelijkheden voor de tweede helft van 2021. De belangrijkste learning van het afgelopen jaar, en direct grootste kans voor BestelBewuster, is de beweging naar een mee

Actief bij

BestelBewuster

Rol binnen initiatief

BestelBewuster is ongeveer een jaar geleden bedacht door een multidisciplinaire groep van energieke personen waarvan Niek één van de opstarters is en verantwoordelijk is voor het dagelijkse bestuur. Naast ervaring met tech, product, operatie en commercie is ook de nodige ondernemerservaring in huis. De gezamenlijke droom van de oprichters is om de wereld een betere plek te maken door vermindering van voedselverspilling. Hiernaast is het belangrijk om een gezonde bedrijfsvoering te creëren, veel plezier te hebben en een geweldige onderneming neer te zetten. Kortom, commerciële jongens die ervan dromen om onafhankelijke ondernemers te worden en naast zakelijke impact ook sociale impact te behalen en zodoende bijdrage te leveren aan de milieuproblematiek.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.bestelbewuster.nl/