Nicky Kroon

Portret-Nicky

Nicky Kroon is 25 jaar oud en Voorzitter en mede-oprichter

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Opgemärkt is een ongedwongen duurzaamheidsvereniging met een Scandinavisch tintje. De missie van Opgemärkt is enerzijds jonge, creatieve, ondernemende en milieubewuste mensen een toegankelijke en inspirerende ontmoetingsplaats bieden. Waar ze hun passie voor duurzame producten en innovaties kunnen delen met elkaar én met een bredere doelgroep die (potentieel) geïnteresseerd is in duurzaamheid. Anderzijds is Opgemärkt een echte community voor iedereen die (potentieel) geïnteresseerd is in duurzaamheid. Door laagdrempelige activiteiten te organiseren en stijlvolle producten te ontwikkelen laten we samen zien dat duurzaam leven niet alleen belangrijk of sociaal wenselijk, maar vooral ook heel leuk, mooi en gemakkelijk is. Precies zoals dat in Scandinavië gaat. Effortless sustainability noemen wij dat; ongedwongen duurzaamheid.

Uit Opgemärkt is een tweede initiatief voortgekomen, Emma + John, dat inmiddels een eigen publiek heeft.

Emma + John is het eerste Nederlandse zero waste lifestyle blog. De website biedt tips, ervaringen en inspiratie aan mensen die (willen) leven zonder (plastic) afval. Maar dan wél op een stijlvolle en uitvoerbare manier. Saving the earth, one jar at the time.

Doel

Mijn persoonlijke missie is om de wereld mooier, duurzamer en leefbaarder te maken. Dat doe ik door zelf duurzame levenskeuzes te maken en (bijna) zonder afval te leven, maar vooral ook door anderen op een positieve manier te inspireren. Ik geloof in de kracht van kleine veranderingen en het inzichtelijk maken van duurzame alternatieven in het dagelijks leven.

Dat doe ik o.a. bij Opgemärkt door het organiseren van inspirerende, laagdrempelige lezingenavonden (TRÄFFs) over duurzame onderwerpen waar we kleine en grote spelers in contact brengen met een breed 'lichtgroen' publiek. Ook ontwerpt Opgemärkt stijlvolle duurzame producten, zoals BRON, een duurzame hotspotskaart (online van de hele wereld, offline van Amsterdam en straks nog veel mer steden), die alle toffe duurzame plekjes voor een groot publiek vindbaar maakt. Namens Opgemärkt en Emma+John organiseerde ik in 2015 Plastic Free July in Nederland, waar meer dan 800 mensen aan meededen. Zij probeerden een maand lang geen plastic wegwerpproducten en verpakkingen te gebruiken.

Ik wil de komende jaren nog veel meer mensen overtuigen van de leuke, optimistische kant van duurzaamheid en zero waste.

Actief bij

Opgemärkt

Rol binnen initiatief

Ik ben één van de drie bedenkers en oprichters van Opgemärkt. Sinds de lancering van het project in oktober 2014 ben ik betrokken bij de community en sinds de officiële oprichting van de vereniging in februari 2015 ben ik Voorzitter. Samen met een enthousiast team organiseer ik activiteiten en ontwikkel ik diverse producten. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling en strategie. Parallel aan -en deels voortkomend uit - Opgemärkt heb ik het eerste zero waste lifestyleblog van Nederland Emma+John mede-gelanceerd, hierop schrijf ik specifiek over leven zonder afval en duurzaamheid.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.opgemarkt.nl