Naz Kawan

03-Pionieren-win-05-13-december-2018-800x478

Naz Kawan is 26 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

A Beautiful Mess is een social enterprise op een missie. Een missie die mensen met een vluchtelingenachtergrond helpt met het realiseren van economische onafhankelijkheid door het creëren van kwalitatief duurzame producten. Hun eerste inspanning is een opvallende modecollectie geproduceerd door een team van kleermakers en ontworpen door het designerduo achter HACKED by_. Vanuit het re-create principe van A Beautiful Mess is er een unieke mode collectie ontwikkeld. De collectie is volledig gemaakt uit gerecycled -en restmateriaal, lokaal geproduceerd door een team van kleermakers met een vluchtelingenachtergrond.

Ik zet mij hard in voor verduurzaming van de mode- en maakindustrie in samenhang met maatschappelijke ontwikkelingen, door de vluchtelingenstroom en de talenten van de mensen om te zetten in banen, waarbij duurzaamheid en lokale productie de sleutel vormen tot een groenere en eerlijkere wereld.

Doel

- In 2019 bieden we 25 kleermakers met een vluchtelingenachtergrond een plek om hun talent in te zetten.
- Eind 2018 hebben we voor (Rochdale) 240 nieuwbouw woningen in Amsterdam gordijnen lokaal geproduceerd.
- Een eigen collectie gelanceerd in samenwerking met de twee Nederlandse designers achter Hacked By_ , de collectie is volledig lokaal geproduceerd en gemaakt uit gerecyclede- en restmaterialen.
- In september 2019 lanceren we een kledingcollectie in samenwerking met PATTA.
- We inspireren grote bedrijven bij te dragen een een duurzame en lokale maakindustrie en voeren grote producties voor ze uit, onder andere Philips, Google en Avant Arte zijn onze klanten.

Actief bij

Eigen BV, A Beautiful Mess (Makerspace)

Rol binnen initiatief

Opgestart.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.abeautifulmess.nl/makerspace/