Naz Kawan

03-Pionieren-win-05-13-december-2018-800x478-1-1

Naz Kawan is 27 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

A Beautiful Mess is een lokale textielfabriek in Nederland, waar de talenten van gevluchte kleermakers ingezet worden om kwalitatief duurzame producten te produceren. A Beautiful Mess maakt gordijnen voor nieuwbouwcomplexen, produceert kledingcollecties voor bedrijven als Patta en Daniëlle Cathari en produceert merchandise producten voor onder andere de Rabobank, Philips en Ace&Tate.

Doel

Onlangs won Naz met A Beautiful Mess de Tommy Hilfiger Fashion Frontier Award en startte daarmee ook een samenwerking met het kledingmerk op.
In April 2020 startte ze samen met drie andere ondernemers, in antwoord op de coronacrisis, de eerste Nederlandse mondmaskerfabriek op waar ze lokaal op grote schaal chirurgische mondmaskers type IIR produceren. De nieuwe fabriek is gevestigd in Arnhem.

Actief bij

A Beautiful Mess

Rol binnen initiatief

Al vanaf jonge leeftijd wist Naz Kawan (27) dat ze de mode-industrie wilde veranderen. Ze studeerde aan het AMFI en studeerde daarna bedrijfseconomie waarbij ze onderzoek deed naar lokale productie en circulaire economische oplossingen in de mode- en maakindustrie.
In 2019 startte ze A Beautiful Mess, een lokale textielfabriek die mensen met een vluchtelingenachtergrond helpt met het realiseren van economische onafhankelijkheid door het creëren van duurzame producten. Daarmee slaat ze twee vliegen in één klap: het bevorderen van integratie én het verduurzamen van de mode-industrie.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.abeautifulmess.nl/