Nathalie Strookman

NATHALIE_STROOKMAN_MG_0417

Nathalie Strookman is 31 jaar oud en Projectleider

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Bij de Nederlandse NGO Natuur & Milieu werk ik al 5 jaar aan de energietransitie. Zo'n 3 jaar geleden ben ik, samen met Stichting De Noordzee, begonnen met het project 'De Rijke Noordzee'. De komende jaren bouwen we in Nederland veel windmolenparken op de Noordzee, keihard nodig voor de transitie naar duurzame energie. Deze parken bieden zowel risico's als kansen voor de natuur. Met dit project benutten we die kansen en gaan we ervoor om in elk windmolenpark een levend rif aan te leggen.

Doel

Na vele jaren van voorbereidingen, praten bij de sector en het zoeken naar financiering is het ons eind 2018 gelukt: in windmolenpark Luchterduinen ligt nu een eerste proef voor een levend rif, bestaande uit oesters en rifballen! Ook hebben we begin 2019 te horen gekregen dat de Postcodeloterij ons project gaat steunen de komende 5 jaar. Een echt keerpunt voor de onderwaternatuur en een beloning voor al het harde werken, doorzetten en blijven geloven in dit fantastische idee. Dit betekent dat we op nog eens 5 locaties levende riffen gaan bouwen, bestaande uit bijvoorbeeld oesters en harde structuren. Zo ga ik met mijn collega's laten zien dat windparken en natuurontwikkeling een gouden combinatie is!

Actief bij

Natuur & Milieu

Rol binnen initiatief

Ik heb dit project vanuit Natuur & Milieu opgestart en ben projectleider. Samen met Stichting De Noordzee hebben we nooit opgegeven en zijn we blijven geloven in dit prachtige idee. We hebben daar heel veel mensen in weten te overtuigen waardoor nu de eerste proef in het water ligt en we de komende 5 jaar nog veel meer onderwaternatuur aan kunnen leggen.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.derijkenoordzee.nl/