Natascha de Hulster

IMG_7915

Natascha de Hulster is 27 jaar oud en Eigenaresse

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

- Een duurzaam, veganistisch (want meest duurzame levensstijl) lunchcafé met mini-bakkerij, genaamd Novia Verde, opgezet. Mensen vertellen over hoe laagdrempelig de groene keuken eigenlijk kan zijn. Weinig tot geen voedselverspilling, alles zelf maken, goede isolatie, biologische en lokale producten gebruiken, tweedehands meubelen, of van oude materialen nieuwe dingen maken. Workshops en lezingen over duurzaam ondernemen geven om mensen te inspireren.
- Voor 2016 staan er nog 2 projecten op de planning:
- Een geheel CO2 neutrale foodhal waarin er een circulaire economie gaat ontstaan tussen boeren, horeca ondernemers in de stad, de bedrijvigheid in de foodhal en de afvalverwerking via een bio vergister.
- Een duurzaam foodfestival om mensen te laten beleven hoe leuk en makkelijk een duurzame levensstijl is. Dit tijdens 1 van de grootste evenementen van het jaar en dit op grote schaal nogmaals herhalen 2 maanden later.

Doel

Mijn doel is om iedereen bewust te maken van wat hij of zij eet. Hoe komt het op mijn bord? Mijn gasten zich thuis laten voelen in een omgeving waar puur plantaardig wordt gekookt. Met mijn lunchcafé als bewijs gaan spreken, workshops geven, andere jonge ondernemers inspireren om ook te kiezen voor duurzaam ondernemen.
Wat heb ik al bereikt:
Na 5 weken met mijn lunchcafé al uitgeroepen tot meest duurzame horeca concept van Nijmegen.
Cateringopdrachten doen tijdens evenementen die ook iets met duurzaamheid hebben(zoals het Duurzaam Wonen Evenement van de Rabobank)
Gevraagd worden om lezingen en workshops te geven over het onderwerp duurzaam ondernemen en een veganistische levensstijl.
Een hotel bijstaan om de koks meer te vertellen over hoe voedselverspilling tegen te gaan en hoe in de keuken te werken met vega(n) gerechten en mensen met allerlei allergieën.

Actief bij

Novia Verde

Rol binnen initiatief

Ik heb het concept bedacht, via een succesvolle crowdfunding opgestart, heb de dagelijkse leiding, innoveer constant het concept om nog mooier en beter te zijn. Chef-kok, chef patisserie, bediening, afwasser.... Eigenlijk alles!

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.noviaverde.nl