Naomi Rachèl Timan

naomi

Naomi Rachèl Timan is 28 jaar oud en Founder - Designer - Maker

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

I WAS A CHAIR or was I a sofa? Wist je dat je (oude) leren meubels of kledingstukken een goed en fashionable 2e leven kunt geven?

Naomi Rachèl Timan laat dit zien met haar "I WAS A ….” collectie. De collectie bestaat uit verschillende tassen en accessoires, die door het gebruik van gerecycled leer allemaal een eigen unieke look en feeling hebben. De items zijn niet bedoeld om maar 1 seizoen mee te gaan, ze zijn met duurzaamheid als belangrijkste kenmerk ontworpen. Hebben een tijd- en zo afval-loos mogelijk design, en sommige kunnen zelfs op meer dan één manier gebruikt worden!

Het is belangrijk om minder afval te genereren in onze weggooi maatschappij. "Ik wil hierin mensen inspireren en deze boodschap verspreiden, zodat er meer bewustwording wordt gecreëerd in het weggooien van (grote hoeveelheden) spullen. Als creatief en ondernemend persoon dat ze is, ziet ze overal wel een oplossing voor.

Naomi wilt laten zien hoe we een positieve bijdrage kunnen leveren aan ons leven. “We moeten het woord afval herdefiniëren en dit kunnen we alleen samen doen. Ik grijp elke mogelijkheid aan om over een circulaire economie en meer duurzamere levensstijl te vertellen. Hoe belangrijk het is, maar ook hoe leuk (en makkelijker dan je vaak denkt)!"

Doel

Sinds eind 2018 geeft Naomi ook creatieve workshops en lessen op het basisonderwijs. “We transformeren “oude” spullen die je normaal niet meer gebruikt om tot fashionable items en laten zien hoe tof waste dus nog kan zijn. De kids zijn super enthousiast en vaak ook verbaasd wat ze allemaal nog kunnen maken van iets waarvan ze eigenlijk dachten dat het afval was!”

De “I WAS A …” collectie wordt online en offline verkocht via verschillende concept stores. Niet alleen vanuit Nederland komen er orders en bestellingen binnen maar ook vanuit Engeland, Belgie en The USA wordt interesse getoond in de collectie. Alles wordt met veel liefde en met de hand gemaakt in eigen studio. Dit doet Naomi zelf en haar moeder stikt ook mee, want alles alleen produceren lukt niet meer. Mede hierom is ze een samenwerking gestart met de sociale werkplaats Made in Moerwijk.

De collectie nam deel aan de Wunderkammer op de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam, deed mee aan de Slow Fashion Expo by Rosa Scholtens tijdens de DDW.
Het merk en Naomi zelf werden al gepubliceerd in het Nederlandse boek van Marieke Eyskoot en zijn nu ook te vinden in de Engelse uitgave THIS IS A GOOD GUIDE.

Actief bij

Naomi Rachèl Timan

Rol binnen initiatief

Mijn eigen merk en het concept voor de "I WAS A ... " collectie heb ik bedacht en doorontwikkeld. Als designer en maker van producten wil ik mensen inspireren en laten zien hoe het ook kan om een positieve bijdrage te leveren aan onze maatschappij en de wereld in het algemeen.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.naomiracheltiman.com