Nadine Maarhuis

videofoto-2

Nadine Maarhuis is 26 jaar oud en Co-founder, videograaf & schrijver

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

In maart 2019 heb ik samen met Phil Veloso Behind the Change opgericht: een non-profit inspiratieplatform dat gratis video's maakt van duurzame toppers en hen zo in de spotlights zet. Zo vertelden we het verhaal van de Engelse circulaire onderneming Elvis & Kresse die oude brandweerslangen van de stortplaats red door er nieuwe producten van te maken & gingen we in Zuid-Spanje langs bij de duurzame gemeenschap Sunseed Desert Technology, waar tientallen mensen ondanks de extreme droogte in volledige harmonie met de natuur leven.

Doel

Van maart 2019 tot april 2020 zijn de video's via onze website en sociale media kanalen zo'n 2,5 miljoen keer bekeken en hebben we van over de hele wereld tienduizenden reacties ontvangen. Tevens zijn onze video's gecrosspost en gedeeld door grote namen zoals BrightVibes, One Million Women, Greenpeace en Upworthy. Hierdoor hebben de video's niet alleen heel veel mensen geïnspireerd, maar hebben onze verhalen de initiatieven die we in de spotlights hebben gezet ook veel opgeleverd: mensen kochten bijvoorbeeld hun betekenisvolle producten, stuurden ze complimenten of besloten er spontaan te solliciteren. Hier zijn we super trots op, aangezien het onze missie is om duurzame change makers de aandacht te geven die ze verdienen én hun impact te vergroten.

Actief bij

Behind the Change

Rol binnen initiatief

Ik heb het initiatief samen met mijn vriend Phil Veloso opgericht. Mijn vriend heeft de website gebouwd en heeft me bij alle video-opnames ondersteund. Ikzelf heb het camera-werk gedaan, de video's ge-edit en de artikelen geschreven. Ook ben ik verantwoordelijk voor het managen van onze sociale media kanalen.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://behindthechange.org/