Nadina Galle

Processed with VSCO with g3 preset

Nadina Galle is 26 jaar oud en Ondernemer, PhD-onderzoeker & spreker

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Na jarenlang gefocust te zijn geweest op biologie en aardwetenschappen richt ik mij binnen mijn PhD tot ecologisch ingenieur vooral op de grotere samenhang tussen ecologie, technologie en innovatie. Binnen dit onderzoeksterrein heb ik het afgelopen jaar de ‘Smart Urban Forest’ en de ‘Internet of Nature’ gedefinieerd. Dit is een nieuw paradigma voor duurzame steden waarin biologie en technologie elkaar versterken. Vanaf september ga ik bij het Senseable City Lab van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) deze concepten verder ontwikkelen.

Sinds wij eind 2018 Green City Watch hebben opgericht houd ik me ook met veel plezier bezig met de praktijk van de ‘groene stad’. Samen met oud studiegenoten Chris van Diemen en Jim Groot gebruiken wij hoge-resolutie satellietbeelden om op basis van de door ons ontwikkelde indicatoren de kwaliteit van stadsnatuur te kwantificeren.

Ook ben ik mede-ontwikkelaar van #UrbanNatureAmsterdam—de eerste groene en blauwe kaart van onze hoofdstad. Deze unieke kaart laat de natuur van Amsterdam zien om stadsbewoners te inspireren meer te genieten van de natuur die de stad biedt.

Daarnaast heb ik in 2018 in samenwerking met de UvA en Metabolic de eerste zomercursus over de ‘Circular City’ ontwikkeld, georganiseerd en gegeven. Het was een enorm succes met 30 studenten uit 19 verschillende landen. In juli 2019 gaat de tweede editie beginnen en blijf ik hierbij betrokken als Academic Director via mijn rol als Research Fellow bij Metabolic.

Doel

In 2018 heeft mijn bedrijf Green City Watch (GCW) de eerste prijs gewonnen in de prestigieuze uitdaging van DigitalGlobe, 's werelds grootste leverancier van satellietfoto's. GCW kwantificeert de kwaliteit van stadsnatuur met de meest geavanceerde technieken in geodata en AI. Hiermee hebben we tot nu toe 35 steden geanalyseerd, o.a. de 26 grootste steden in Indonesië. Hiervoor ben ik genomineerd voor de AUV-alumnusprijs, de VIVA400-award, en heeft The Next Web mij uitgeroepen tot één van de meest inspirerende digitale talenten onder de 26.

Vanwege de wereldwijde interesse in mijn onderzoek en GCW heb ik tientallen presentaties gegeven in het afgelopen jaar in Europa, Amerika, Azië en Australië. De belangrijkste podia waren een keynote over 'What cities can learn from human bodies' voor 1000+ mensen en een TEDx over 'Cities and the Internet of Nature'.

Vanaf september heeft het Massachusetts Institute of Technology (MIT) mij uitgenodigd om 6 maanden als Fulbright Scholar mijn concept de 'Smart Urban Forest' verder uit te werken. Fulbright is de meest prestigieuze internationale studiebeurs in de VS. Ik kijk er enorm naar uit!

Actief bij

Green City Watch, University College Dublin, Trinity College Dublin, MIT, Met

Rol binnen initiatief

Ik ben mede-oprichter van Green City Watch, PhD-kandidaat bij University College Dublin en Trinity College Dublin, Fulbright Scholar bij MIT, mede-ontwikkelaar van #UrbanNatureAmsterdam en Research Fellow bij Metabolic. Daarnaast ben ik mede-oprichter én Academic Director van de 'Circular City' summer school (in samenwerking met de UvA).

Bij al mijn projecten werk ik van een idee, naar een oplossing, naar een uitvoerbaar concept. Ik word erg enthousiast als ik mensen kan inspireren door middel van presentaties, masterclasses en workshops. Daarnaast schrijf ik artikelen, blogs en verhalen op mijn website: nadinegalle.com. Hiermee laat ik zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook leuk kan zijn!

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.nadinegalle.com/