Nadina Galle

NADINE

Nadina Galle is 25 jaar oud en Onderzoeker én ondernemer

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

In het kader van de VN Sustainable Development Goals ben ik samen met drie vrienden Global Green City Watch gestart. Hierin hebben wij een interactief instrument ontwikkelt dat gebruik maakt van
hoge resolutie satellietbeelden om de kwaliteit van (stads)parken vast te stellen. Het doel is om beleidsmakers en (lokale) overheden te faciliteren in de besluitvorming bij het verbeteren van de kwaliteit van groene ruimtes in de stad.

In November ben ik begonnen met mijn promotieonderzoek bij het H2020 project “Connecting Nature”. Ik richt me hierbij op ecologische engineering. In mijn studie staat de ecologie voorop bij het voorspellen, ontwerpen, bouwen, herstellen en beheren van ecosystemen en hun natuurlijke omgeving. Binnen deze studie wil ik tools ontwikkelen om de natuur op een effectieve wijze, terug naar de stad te brengen.

Daarnaast werk ik sinds 2016 als adviseur bij Metabolic, een koploper op het gebied van circulaire economie. Binnen Metabolic zijn stofstroomanalyses mijn specialisatie. Afgelopen jaar heb ik drie steden, drie festivals en één eiland geholpen om te verduurzamen door hun kringlopen te sluiten.

Namens Metabolic ben ik ook mede-oprichter en co-directeur van de s'werelds eerste summer school over circulaire steden. In de zomer van 2018 gaat onze eerste klas van start. Hierin willen wij aan o.a. ecologen, architecten en beleidsmakers, Amsterdam als levend laboratorium introduceren en laten zien hoe circulaire economie toegepast kan worden in een stad.

Doel

Global Green City Watch (GGCW) is onlangs geselecteerd als één van de top-vijf finalisten voor de GBDX for Sustainability Challenge. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de World Bank, Bill & Melinda Gates Foundation, USAID en World Economic Forum. Eind april 2018 horen wij of GGCW gewonnen heeft. De winnaar gaat naar Washington, D.C. om de tool te pitchen en het plan voor verder onderzoek te presenteren.

In het afgelopen jaar heb ik tientallen lezingen, masterclasses en webinars gegeven over circulaire economie en duurzame stadsontwikkeling zowel in binnen- als buitenland. Onder andere was ik uitgenodigd bij ADEGreen en Eurosonic, maar ook bij Urban Future in Wenen, TIFE in Taipei, NBS2017 in Tallinn, CityAge in Toronto en het online Disruptive Innovation Festival en universiteiten over heel Nederland.

Eerder dit jaar ben ik gekozen door Pakhuis de Zwijger als één van de 45 millennials in een onafhankelijk platform voor creatie en innovatie in Amsterdam: de Nieuw Amsterdam Raad. Binnen deze Raad gaan wij de gemeenteraad van Amsterdam gevraagd en ongevraagd advies geven over urgente thema’s in de stad.

Actief bij

Global Green City Watch, Connecting Nature, Metabolic

Rol binnen initiatief

Ik ben mede-oprichter van Global Green City Watch, PhD-onderzoeker bij Connecting Nature and duurzaamheidsadviseur bij Metabolic. Daarnaast ben ik mede-oprichter en co-directeur van de Circular City summer school. Bij al mijn projecten werk ik van een idee, naar een oplossing, naar een uitvoerbaar concept. Ik word erg enthousiast als ik mensen kan inspireren via presentaties, masterclasses en workshops. Daarnaast schrijf ik artikelen, blogs en verhalen. De meeste daarvan zijn te vinden op mijn website: nadinegalle.com.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.nadinegalle.com