X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Nadina Galle

Processed with VSCO with c1 preset

Nadina Galle is 27 jaar oud en promovendus Ecological Engineering en keynote spreker

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Voor Nadina staat het verduurzamen van de stad voorop. Ze doet dit door het combineren van drie vakgebieden: stedenbouw, technologie en ecologie. Ze noemt het “urban techno-ecology”, een nieuwe discipline binnen het vakgebied ecologische engineering, waarmee ze in september 2020 gaat promoveren aan University College Dublin en Trinity College Dublin.

Nadinè’s dagelijkse activiteiten houden in: onderzoek doen, schrijven en spreken. Dit jaar doet ze een deel van haar promotieonderzoek aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) bij de Senseable City Lab. Het Lab onderzoekt hoe big data, machine learning-technieken en sensoren de manier waarop we steden beschrijven en begrijpen radicaal transformeert—evenals de tools die we gebruiken om ze te ontwerpen. Hier heeft Nadinè o.a. bodemsensoren om boomwortel- microben op te sporen getest en hoge-resolutie satellietbeelden om de gezondheid van bomen te kwantificeren geanalyseerd. Daarnaast heeft ze algoritmes om de meningen van burgers over stadsparken via TripAdvisor recensies ontwikkeld, en heeft ze een diversiteitsindex voor (stads)bossen ontworpen.

Dit alles om de stad, natuur en technologische ontwikkelingen te verbinden en versterken voor een duurzamere toekomst. In 2019 heeft Nadinè haar raamwerk voor een betere wereld op het TEDx-podium gelanceerd: het ‘Internet of Nature’, het inzetten van opkomende technologieën om de stedelijke natuur te beschermen, herstellen en verbeteren.

Doel

Als promovendus, heeft Nadina's onderzoek erkenning gekregen van Fulbright, de meest prestigieuze internationale studiebeurs in de VS. Nadina heeft haar onderzoeken in meerdere wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Ze is uitgeroepen als duurzaamheidskoploper door de AUV-alumnusprijs, VIVA400-award, The Next Web, ELLE Magazine en benoemd tot de Forbes' 30 under 30 Europe-list onder de categorie wetenschap en geneeskunde.

Sinds 2018 ondersteunt Nadina's bedrijf Green City Watch meer dan 30 megasteden, van Jakarta tot Boston, in het begrijpen, bewaken en verbeteren van hun stadsbossen door middel van ecologische ingenieurs-techniek, satellietbeelden en machine learning. Haar werk heeft meerdere top-prijzen gewonnen, waaronder twee Space Oscars van de European Space Agency; de GBDX for Sustainability Challenge van Maxar, AWS, de Wereldbank, Bill & Melinda Gates Foundation, USAID en de World Economic Forum; en als één van de ‘slimste bedrijven ter wereld’ door het Amerikaanse tijdschrift Newsweek.

Naast meer dan 50 lezingen in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië, heeft Nadina gesproken op het TEDx-podium en is gevraagd om keynotes te geven op The Next Web, CogX en meer.

Actief bij

MIT Senseable City Lab, UCD Spatial Dynamics Lab & Trinity College Dublin

Rol binnen initiatief

Nadina is inmiddels bijna drie jaar met haar promotieonderzoek bezig en zal in september 2020 promoveren. Tijdens haar promotie heeft ze onderzoek gedaan aan MIT Senseable City Lab, wetenschappelijke publicaties gerealiseerd en op tientallen internationale podia gesproken over haar werk. Dit allemaal terwijl ze ook nog haar bedrijf Green City Watch oprichtte en meerdere steden heeft helpen vergroenen. Het succes van Nadina is absoluut een team effort van tientallen gedreven ondernemers en onderzoekers—ze zou het belangrijk vinden om dat te benadrukken.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.nadinagalle.com/