Moritz Huber

Moritz-founder-2

Moritz Huber is 27 jaar oud en Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

De diversiteit in de natuur en in ons dieet is aan het afnemen, dankzij ons huidige gecentraliseerde voedselsysteem en het monotone westerse dieet.
Door met SauerCrowd groenten van lokale biologische boeren (the Crowd) te verwerken tot heerlijke, duurzame, plantaardige en darmvriendelijke gefermenteerde producten (e.g Nederlandse Kimchi, Vegan Butter, ongepasteuriseerde Zuurkool) geven we een voorbeeld van hoe een eerlijk voedselsysteem mét gezond eten eruit kan zien.
Het motto binnen SauerCrowd luidt: We geven biodiversiteit terug aan de mens én moeder natuur.

We verliezen diversiteit in de natuur (bodem) door ons huidige voedselsysteem in dezelfde snelheid als we diversiteit verliezen in ons eigen "binnenbodem" microbioom. En nog niet genoeg mensen praten over deze kwesties!

Dus, in het gut-mind journal (https://sauercrowd.nl/blogs/gut-mind-journal) online geef ik mensen wetenschappelijke achtergrondinformatie over het menselijke darmmicrobioom en waarom het zo belangrijk is om te zorgen voor een goede darmgezondheid en diversiteit van binnenuit.
Deze informatie is gebaseerd op jarenlang onderzoek en onderwijs in Nederland en de rest van de wereld.

Doel

Met SauerCrowd hebben we vorig jaar meer dan 10.000 mensen bereikt met onze sociale media en website die het belang van diversiteit in de bodem en de menselijke gezondheid delen.

Verder zijn we zakelijk gezien het afgelopen jaar erin geslaagd om in bijna elke biologische winkel in Nederland onze Nederlandse Kimchi en twee andere smaken gefermenteerde groenten te lanceren. Ons verhaal is landelijk (ruim 750.000 kijkers) uitgezonden op NPO2 (zie link hier: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/passie-voor-eten/video/kimchi-van-hollandse-bodem).

Vanuit de stadsbouderij in Almere en boerderijen in de regio Alkmaar hebben we ruim 12 ton biologisch-dynamische biologische lokale groenten verkocht. Deze boeren de hoogst mogelijke prijs betalen zodat ze verder kunnen groeien en meer impact hebben. We zijn circulair en het terugbrengen van onze afvalstromen in de bodem (compostering) is waar we impact op hebben.

Dit jaar lanceren we onze gefermenteerde plantaardige boter genaamd Fermented B(e)tter in Nederland. De Vegan Butter heeft 60% minder impact op het milieu in vergelijking met roomboter en heeft dezelfde smaak als conventionele boter. Alleen gemaakt van fairtrade en bio groenten.

Actief bij

SauerCrowd.nl

Rol binnen initiatief

Ik ben de oprichter van SauerCrowd en Fermented B(e)tter en samen met Anne Luz Pijnenburg vormen we het kernduo van het bedrijf.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://sauercrowd.nl/