Milan Meyberg

Portret-Milan

Milan Meyberg is 31 jaar oud en Revolution Manager

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Milan Meyberg richt zich op de verduurzaming van de Evenementen & Festival-industrie in Nederland en buitenland. In Nederland is hij werkzaam als "Revolution Manager" bij DGTL Festival (Amsterdam, 45.000 bezoeker) met als doel om van DGTL het eerste circulaire (zero-waste) festival ter wereld te maken. Hij is tevens een veel gevraagd spreker en geeft presentaties over "Sustainable Event Management", de opkomst van een "Regeneratieve Economie" en "Ecologisch Futurisme."

Doel

DGTL festival wordt ingezet als een living lab voor de circulaire economie, waarbij innovaties, nieuwe technologie en bijzondere projecten worden getest met tienduizenden mensen. Denk hierbij aan nieuwe vormen van grondstof-management, het versneld composteren van foodwaste en packaging, nieuwe vormen van voedselproductie (algen, insecten, schimmels), de ontwikkeling van material flow analyses en zelfs de conversie van urine naar drinkwater. Het is slechts een greep aan het totaal aan projecten.

In 2015 en 2016 werden de eerste stappen al gezet toen bekend werd gemaakt geen vlees meer te serveren op het festival om daarmee de CO2 uitstoot drastisch te verminderen. Daarnaast draait DGTL volledig op groene stroom en wordt er tijdens het festival plastic gerecycled tot nieuwe producten. Mede door deze projecten is het totale afval met meer dan 80% teruggebracht en behoort DGTL tot de meeste duurzame festivals ter wereld. Een onderbouw ecologisch verantwoord festival waar de wereld bij meekijkt.

Actief bij

DGTL Festival

Rol binnen initiatief

Mede door de concepten van Milan (maar ook zeker zijn voorgangers) is DGTL onafhankelijk beoordeeld tot meest duurzame festival van Nederland (Greener Festival Award) en won DGTL in 2017 de DAM prijs voor meest duurzame onderneming in Amsterdam (MKB).

Ook internationaal viel DGTL in de prijzen. Zo won DGTL Barcelona de "Premios Fest award" (Meest duurzame festival van Spanje), en in Amerika de FestX award voor “Outstanding Green Event”.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://dgtl.nl/