Michiel de Koning

Michiel-de-Koning

Michiel de Koning is 23 jaar oud en Chef Heroïsm

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Michiel heeft een significante rol bij Heroes & Friends waar hij met name verantwoordelijk is voor het uitbreiden van een online én offline netwerk van 'heroes' en 'friends'. Daarbij connect hij mensen en organisaties wereldwijd. In april bezocht hij Kenia om daar actief op zoek te gaan naar helden. Daarnaast is Michiel initiator van de Nederlandse campagne voor Mission Lifeforce waarbij mensen wettelijk erkend Aardebeschermer kunnen worden. Hij is ook mede-oprichter en bestuurslid van de Friends of the Maasai Foundation en fondsenwerver bij Effectief Altruïsme.

Doel

Met Heroes & Friends timmert Michiel hard aan de weg. In het afgelopen jaar zijn er meer dan 500 projecten gestart in 20+ landen waardoor er meer dan 12.000 verbindingen tussen Heroes & Friends zijn gemaakt (geld, spullen, vaardigheden, ambassadeurs). De projecten hebben meer dan een miljoen mensen bereikt via sociale media en zo worden vrienden van vrienden geactiveerd om ook actie te ondernemen. De projecten zijn heel divers, bijvoorbeeld community initiatieven, projecten die plastic vervuiling tegen gaan, maar ook inheemse stammen die bos beschermen in de Amazone, iemand die een bos voor inheemse mensen gekocht heeft in de Filipijnen, en honderden andere soortgelijke voorbeelden van helden over de hele wereld. Hiermee won Michiel ook de Nudge Global Impact Challenge 2017 door in de top 3 te komen van de 93 deelnemers.

Actief bij

Heroes & Friends

Rol binnen initiatief

Michiel is verantwoordelijk voor een bijzonder groot deel van de bestaande projecten van over de hele wereld die actief zijn op Heroes & Friends. Er zijn immens veel verbindingen ontstaan, maar de initiële contacten zijn bijzonder knap en mooi mensenwerk waarbij Michiel in een dienende rol erin slaagt mensen over de hele wereld te helpen door ze te verbinden met anderen; daarbij gebruikmakend van een briljante technologische infrastructuur.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.heroesandfriends.com/landing