Michiel Bodt

profielfoto

Michiel Bodt is 29 jaar oud en Co-Founder

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Ik ben oprichter van Stichting Move. Move organiseert projecten waarin studenten en kinderen uit aandachtswijken elkaar en elkaars leefwereld leren kennen en de kans krijgen hun talenten verder te ontwikkelen. Samen krijgen zij het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een kortlopend project. Tijdens een Move project nemen de studenten een kijkje in het leven van de kinderen en andersom. Ze brainstormen samen over vragen als 'Wat kan de wijk leuker maken?', en 'Hoe kunnen wij samen de wijk leuker maken?' Dit resulteert in een concreet project. Voorbeelden hiervan zijn muurtekeningen, het plaatsen van bankjes, een duistere hangplek pimpen of een wijkfeest organiseren. The sky is the limit (www.stichtingmove.com)!
Daarnaast ben ik mede-oprichter van de Social Enterprise Day. Een jaarlijks evenement met ruim 500 bezoekers die met elkaar in gesprek gaan over sociaal ondernemerschap en op zoek gaan naar kansen hoe ze samen nieuwe ondernemende oplossingen kunnen realiseren voor maatschappelijke vraagstukken. Sprekers als Maurits Groen, Wiebe Draijer en Talitha Muusse waren aanwezig (www.socialenterpriseday.nl).
Ten slotte ben ik ook mede-oprichter van de Social Impact Factory, een platform waar gevestigde organisaties uit het gehele land, sociaal ondernemers uit de stad en initiatieven uit de wijk samen ondernemende en innovatieve oplossingen bedenken voor maatschappelijke en ecologische uitdagingen (www.socialimpactfactory.com).

Doel

Ik geloof erg in de kracht van ontmoeting tussen mensen en organisaties. Mijn doel is om over vijf jaar niet meer te spreken over sociaal ondernemerschap, dat moet dan een pleonasme zijn geworden. We zullen dan alleen nog maar spreken van een paar asociaal ondernemers. Ik geloof dat we dit alleen kunnen bereiken door samenwerking op gang te brengen tussen publieke en private, grote en kleine en maatschappelijk gedreven en financieel gedreven organisaties. De kracht zit hem in het gebruiken van elkaars kennis, kunde en mogelijkheden en daarmee zowel sociaal maatschappelijke als financiele impact te maken.
Bij Move heb ik impact weten te creeeren met de 100 projecten die ik heb opgezet. Elke keer ontstond er een nieuwe samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgers uit de stad, lokale overheden en private investeerders. Samen maakten zij de wijk en stad een stukje mooier.
Mijn doel om ondernemerschap per definitie sociaal te laten zijn vul ik dagelijks in door verschillende organisaties samen te laten werken rond een maatschappeiljk vraagstuk via de Social Impact Factory.
Daarnaast is de Social Enterprise Day een succes met dit jaar een derde editie en ruim 500 man.

Actief bij

Stichting Move, Social Impact Factory, Utrecht Development Board en Kirkman Company

Rol binnen initiatief

Van Stichting Move ben ik co-founder, oud directeur en momenteel bestuurslid. Bij de Social Impact Factory ben ik ook co-founder en momenteel directielid. Daarnaast ben ik lid van het Utrecht Development Board met als portefeuille sociaal ondernemerschap. Bij Kirkman Company ben ik consultant binnen het werkgebied New Economy en houdt ik mij bezig met het thema sociaal ondernemerschap binnen grote gevestigde organisaties.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.socialimpactfactory.com