Michelle Wolters

Schermafbeelding-2018-01-02-om-17.08.55

Michelle Wolters is 30 jaar oud en CO Founder

Thema

Sociale innovatie

Initiatief

Naar aanleiding van een persoonlijk verhaal van haar vader heeft Michelle social startup Klup opgericht. Klup is een app die 50-plussers in Nederland op een innovatieve en vooral positieve manier koppelt met als doel nieuwe mensen te ontmoeten en leuke activiteiten te ondernemen. De behoefte aan deze oplossing is bijzonder groot en sinds september is de app bijna 40.000 keer gedownload en zijn er duizenden connecties gelegd via het platform. Dagelijks krijgt Michelle berichten dat het leven van gebruikers (kluppers) een stukje mooier is geworden.

Doel

Klup verbindt een onderbelichte doelgroep met grote maatschappelijke waarde. Een preventief middel tegen eenzaamheid levert de maatschappij op den duur zowel financieel als sociaal veel op. Een stuk meer dan de probleemgerichte aanpak die je nu veel ziet. Als je in je 60-70er jaren sociaal actief blijft pluk je hier op latere leeftijd de vruchten van. Via de Klup app zijn er al bijna 15.000 connecties ontstaan en groeit het ledenaantal snel. Klup is benoemd in landelijke media, heeft meerdere prijzen gewonnen en de oprichters zijn onlangs genoemd in het boek 'Zaken die je raken' als sociaal ondernemers die het systeem veranderen. Michelle in 2017 in de lijst van de 50 jonge ondernemende talenten van NL. Naast het succes van Klup heeft Michelle vorig jaar de Mont Blanc beklommen, heeft ze 9 marathons gelopen en doet ze in juli mee aan de Iron Man.

Actief bij

Klup

Rol binnen initiatief

Klupper Henk: Dankjewel voor het opzetten van Klup! Jullie hebben mijn leven, en ongetwijfeld dat van véél anderen, een geweldig positieve en leuke boost gegeven, mijn dank is groot! De sociale waarde die Klup brengt voor duizenden 50-plussers in Nederland is groot. Dit soort berichten ontvangt Klup heel regelmatig en dat geeft de impact het beste aan. Op dit moment is Klup aan het opschalen en liggen de ambities na een succes in NL op het buitenland. Vergrijzing, digitalisering en vereenzaming zijn dingen die globaal spelen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://kluppen.nl/