Merel Philippart

Merel-7093

Merel Philippart is 31 jaar oud en Oprichter/CEO

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Met haar onderneming MAKUS maakt Merel duurzame producten aantrekkelijk die nodig zijn om woningen aardgasvrij te krijgen. En dat is hard nodig om mensen ook echt in beweging te krijgen. Het eerste product is de inductiekookplaat, die ze omtovert in een echt hebbedingetje. Niet meer alleen de standaard zwarte plaat, maar Merel ontwerpt inductiekookplaten die origineel zijn, die passen in een design keuken. Om zo een nog veel grotere groep te verleiden om van het gas af te gaan en op inductie te gaan koken. Haar doorzettingsvermogen om dit van de grond te krijgen is bewonderingswaardig. En het lukt.

Doel

Merel heeft de nood om van het gas af te gaan nog meer helpen te agenderen met een onderneming die durf uitstraalt en publiciteit krijgt. MAKUS is van de grond gekomen: de eerste inductiekookplaten heeft ze verkocht en liggen nu daadwerkelijk in keukens waar mensen niet meer op gas koken. Ze heeft veel publiciteit weten te vinden om daar het duurzame verhaal van inductiekoken te vertellen en nog meer mensen mee te krijgen van het gas af te gaan. Dit is niet onopgemerkt gebleven: Merel heeft de ASN wereldprijs gewonnen in 2018, de publieksprijs.

Actief bij

MAKUS

Rol binnen initiatief

Merel heeft het idee bedacht (inductiekoken moet nog aantrekkelijk worden gemaakt), ze heeft MAKUS zelf opgericht, het concept uitgewerkt, relevante samenwerkingen gezocht (met andere startups binnen bijvoorbeeld de Impact Hub in Amsterdam om met haar mee te denken, maar vervolgens uiteraard vooral binnen de inductie- en keukenwereld). Ze kijkt voortdurend met een duurzame bril naar haar concept en het productieproces. Nu onderzoekt ze bijvoorbeeld hoe de verpakking van de inductiekookplaat ook zo circulair mogelijk kan worden ontworpen.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://makuskitchen.com/