Melissa Wijngaarden

duurzame100-2

Melissa Wijngaarden is 23 jaar oud en Mede-oprichter

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Mede-oprichter van Project Cece, een online platform dat het makkelijker maakt om eerlijke en duurzame mode te kopen. Door het aanbod van eerlijke en duurzame webshops te verzamelen op één website hoef je niet langer het hele internet af te speuren, maar vind je kleding (mannen, vrouwen en kinderen), schoenen en accessoires ingedeeld in duidelijke categorieën op één website.
Daarnaast verzamelen we informatie over keurmerken en geven we elk merk minstens één van onze labels (lokaal geproduceerd, milieuvriendelijk, vegan, steunt lokale bevolking en eerlijke handel), zodat je in een oogopslag kan zien waarom een merk nou precies duurzaam is. Ons doel is om leuke duurzame en eerlijke mode zó makkelijk vindbaar te maken dat we met zijn allen wat vaker duurzame kleding gaan kopen en zo van de kleine duurzame merken van nu, de groten van de toekomst maken!

Doel

Na een proof of concept fase van een jaar, hebben we in september 2017 een duurzaam bedrijfsmodel opgezet, zodat we ook op de lange termijn kunnen groeien. Inmiddels zijn er meer dan 80 winkels en meer dan 200 merken te vinden via onze website. Hoeveel producten dat zijn? Meer dan 10.000!

Behalve mooie samenwerkingen met merken en webshops, werken we ook samen met organisaties, zoals bijvoorbeeld met FNV Mondiaal voor hun #hetzitmenietlekker-campagne.
Verder kregen we 5 sterren van De Volkskrant en werden we in 2017 toegevoegd aan NPO's Hoopvolle 100.

Doordat we onze eigen codes schrijven zijn we erg schaalbaar, zo zijn we bijvoorbeeld in September 2017 uitgebreid naar Duitsland. Ook hebben we meerdere afstudeeropdrachten mogen begeleiden en geven we workshops over duurzame mode op verschillende evenementen.

Actief bij

Project Cece

Rol binnen initiatief

Samen met Noor Veenhoven en Marcella Wijngaarden Project Cece opgericht

Vanuit welke rol

Student

Website

https://projectcece.nl