Max Aerts

Max-origineel-ZW

Max Aerts is 27 jaar oud en CEO

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Max Aerts is 8 maanden geleden de startup DENS (Dutch Energy Solutions) gestart, een spin-off van studententeam Team FAST. DENS ontwikkeld Hydrozine (mierenzuur) generatoren die het gebruik van duurzame energie net zo gemakkelijk maken als men nu gewend is met benzine en diesel. Hiermee bieden ze een oplossing voor de problemen rondom de mismatch in vraag en aanbod van duurzame energie. Door de eigenschappen van de technologie zijn ze in staat zware voertuigen, machines en ook schepen te verduurzamen op een veilige, gebruiksvriendelijke en economisch haalbare manier. Als eerste ter wereld hebben zij aangetoond dat de technologie schaalbaar is en op grote schaal kan werken. Inmiddels werken er 15 personen voor DENS. Ze hopen deze technologie samen tot een succes te brengen.

Doel

In 2015 heeft Max zijn opleiding Industrial Design Engineering cum laude afgerond aan de Technische Universiteit Eindhoven. Samen met Max Weetzel en Tim Lohuizen is Max Aerts vervolgens Team FAST gestart.

Binnen team FAST werd gewerkt aan een systeem dat uit Hydrozine (mierenzuur) waterstof kan vrijmaken, dat vervolgens in een brandstofcel wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. De Hydrozine fungeert daarbij als waterstofdrager, in de vorm van een makkelijk te hanteren vloeistof. Met de schaalmodellen Pico(600w) en Junior(25w) maakte het team de eerste auto’s waarin met mierenzuur een elektromotor werd aangedreven.

In 2017 bouwde Team FAST onder leiding van Max en Tijn Swinkels een aanhangwagen die achter een elektrische bus kan worden gehangen: de ‘range extender’ REX. Het team bouwde vervolgens in 2018 een stationaire generator, die afgelopen juni als aggregaat is getest op een bouwplaats voor de aanleg van de N211 bij Poeldijk. Vanuit Team Fast is hij 8 maanden geleden met Tijn Swinkels de startup DENS (Dutch Energy Solutions) gestart.

Actief bij

DENS B.V.

Rol binnen initiatief

In 2015 is Max Team FAST gestart en is de technologie onder zijn leiding 42.000 keer opgeschaald. Hieruit is 8 maanden geleden de startup DENS (Dutch Energy Solutions) ontstaan die de technologie naar de markt gaat brengen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://dens.one/