Maurits van de Ven

Maurits-van-de-Ven-Plantible-Foods

Maurits van de Ven is 30 jaar oud en Co-founder

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Ik ben founder van Plantible Foods, een bedrijf dat zich focust op de ontwikkeling van plantaardig eiwit. Binnen Plantible ben ik verantwoordelijk voor de opschaling van zowel duurzame teelt en extractie technologie.

Doel

Vanaf 2015 ben ik bezig met de ontwikkeling van onze technologien om RuBisCO eitwit te vermarkten. Ons eiwit is 50,000x meer duurzaam dan rundvlees en 100x zo duurzaam als soja. Daarnaast is het veel functioneler, waarmee je er veel meer en lekkerdere producten mee kan maken (denk aan ei, kaas, vlees, melk) en bestaande producten een betere textuur kan geven.
Hiervoor heb ik samen met mijn business partner meerdere rondes angel en VC geld opgehaald, waarvan de laatste ronde $4.6mm van onder andere Kellogg's, FTW Ventures, Lerer Hippeau en andere VCs.
Zowel onze eendenkroos teelt als ook de extractie technologie is volledig door onszelf en ons eigen team ontwikkeld, gepatenteerd en getest in verschillende voedselproducten. Ons eiwit heeft betere eigenschappen dan alle andere plantaardige eiwitten om bijvoorbeeld vlees- en zuivelalternatieven te maken, als ook kippenei eiwit te vervangen in bakproducten; gevalideerd door zowel wereldwijd actieve voedselbedrijven als ook kleine, innovatieve start ups.
Op dit moment run ik een farm en een pilot fabriek met een team van 8 man, en werken we naar de eerste commerciele fabriek in 2021.

Actief bij

Plantible Foods Inc

Rol binnen initiatief

Als bedenker van het concept heb ik samen met mijn co-founder veel mensen gemobiliseerd om onze droom waar te maken. Hiervoor heb ik in 2016 mijn baan in New York opgegeven, en daarna in Nederland gestart met het experimenteren met zowel teelt als extractie. Kort daarna in 2017 naar California verhuisd en opnieuw familie en vrienden achter gelaten.
Op onze pilot farm zijn we na een aantal jaar R&D in staat om erg hoge kwaliteit biomassa te produceren en een superieur plantaardig eiwit te produceren. De infrastructuur voor de teelt is door mij ontworpen en door de operations zelf uit voeren heb ik ook de werkzaamheden gestructureerd en gestandaardiseerd.
Als co-founder draag ik natuurlijk meerdere petten en ben ook verantwoordelijk voor hiring & firing, finance en support operations.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.plantiblefoods.com