Maurits Last

Processed with VSCO with hb2 preset

Maurits Last is 21 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

In December heb ik SwapBox gelaunched in Amsterdam. Met SwapBox voorzien wij restaurants van herbruikbare verpakkingen voor hun afhaal- en bezorg maaltijden. Dit doen wij in ons full service model, dit houdt in dat wij het restaurant van alles voorzien voor het gebruik van de herbruikbare verpakkingen. Zo leveren wij de verpakkingen op een pay-per-use model, zo hoeft het restaurant niet voor te investeren in een voorraad. Wij komen elke dag langs om de teruggebrachte bakjes op te halen en tegelijkertijd weer nieuwe af te leveren - wij rijden nooit met een lege bakfiets. Verder voorzien wij de consument en het restaurant van mobiele app die het gebruik van SwapBox bijhoudt. Beiden kunnen zien hoeveel afval zij hebben bespaard met hun transacties.

Voor de consument is het gebruik geheel gratis en dus ook zonder statiegeld. Als de consument een bakje ontvangt kan hij/zij deze terugbrengen naar elk restaurant dat met SwapBox werkt, hier krijgen ze 14 dagen de tijd voor.

Doel

Sinds de lancering in Amsterdam (December) is SwapBox uitgebreid naar Haarlem, Den Haag, Rotterdam en Brussel. Samen hebben we 4500 single use verpakkingen bespaard.

Actief bij

SwapBox

Rol binnen initiatief

Als co-founder heb ik het concept helemaal voorgeven. Momenteel ben ik binnen SwapBox verantwoordelijk voor de product ontwikkeling, dit is zowel IT als verpakkingen, drop-off punten. Verder heb ik de operationele leiding.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.swap-box.com/