Mathew Maged Welson

Matthew-1

Mathew Maged Welson is 23 jaar oud en Aansteker van Peukenzee

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Mijn naam is Mathew en ik ben de Aansteker van Peukenzee.
Peukenzee is in 2019 opgericht en komt voort uit een gedeelde ergernis die heerste, namelijk die van de hoeveelheid sigarettenfilters op straat. Tijdens het uitgaan begon het op te vallen hoeveel sigarettenfilters er met groot gemak worden weggegooid en daarom ben ik onderzoek gaan doen. De combinatie van de impact die een filter heeft op het milieu en de onwetend- en onbewustheid bij de roker heeft ervoor gezorgd dat ik besloot iets aan dit probleem te doen.

Bij het opstarten van het bedrijf waren ik en mijn compagnon het over één ding eens. De beste manier om dit probleem aan te pakken is mensen op een positieve manier bewustmaken van het probleem. Zo is de kans op een gedragsverandering het grootst en blijft het voor ons ook leuk om te doen.

Onze missie is dat er niet langer sigaretten op de grond worden weggegooid. Dit doen wij door mensen bewust te maken van het probleem en zo te zorgen voor een gedragsverandering. Het moet niet langer ‘normaal’ zijn om je sigaret op straat weg te gooien.

Onze visie is om zó goed te zijn in wat we doen dat wij straks niet meer nodig zijn. Dit klinkt misschien gek, maar als wij niet meer nodig zijn betekent het dat wij onze missie hebben behaald en er niet langer sigarettenfilters op straat worden weggegooid.

Doel

Wij hebben 17 evenementen verholpen van de peukenzee, zeven corporates zijn aangesloten bij Peukenzee en meer dan 200.000 sigarettenfilters al verzameld. Pers berichten in het parool, speld en SDG krant etc. Drie campagnes met 70 vrijwilligers.

Actief bij

Peukenzee

Rol binnen initiatief

Mede-oprichter en eigenaar

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://peukenzee.nl/