Martijn Visser

Schermafdruk-2016-11-15-09.15.46

Martijn Visser is 23 jaar oud en Nederlandse Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling naar de Verenigde Naties

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Sinds november ben ik de nieuwe Nederlandse Jongerenvertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling naar de Verenigde Naties. Dat betekent dat ik de brug vorm tussen jongeren en de politiek, bedrijfsleven en de VN op het gebied van Duurzame thema’s. Ik geef les op middelbare scholen over duurzaamheid, spreek op evenementen, lobby in de politiek en ga naar conferenties van de Verenigde Naties om te spreken namens de Nederlandse jongeren.
Naast mijn activiteiten als Jongerenvertegenwoordiger heb ik vorig jaar samen met vier anderen een natuurbeschermingsorganisatie opgericht; de REEFolution Foundation. We zijn in Kenia actief met het beschermen en herstellen van koraalriffen. Dit doen we door middel van bewustwording vergroten, samenwerking met de lokale bevolking en onderzoek.

Doel

Op de VN top in Marrakech hebben wij samen met jongerenvertegenwoordigers van overal op de wereld samengewerkt om meer aandacht te genereren voor klimaateducatie in de onderhandelingen. We hebben heel veel delegaties kunnen spreken en zijn nu met onze collega’s uit andere landen bezig met voorbereiden voor de komende conferentie in Bonn.
Ook zijn we bezig met de Sustainable Development Goals (SDGs). We geven les over de SDGs en hebben een project gestart om jongeren enthousiast te maken om zelf wat te doen om de wereld een stukje beter te maken. Nederland gaat dit jaar zichzelf reviewen op hoe ze het doen op het gebied van de SDGs, en het is ons gelukt om daar als officiële penvoerder aan mee te schrijven. Wij mogen dus input leveren over hoe wij vinden dat jongeren het doen op het gebied van de SDGs. Het is een internationale primeur dat jongeren zo goed betrokken zijn bij de National Voluntary Review!
Met REEFolution bestond het eerste jaar uit veel opstartprojecten. De website en mediakanalen aanmaken, maar ook al de eerste studenten naar Kenia sturen. We zijn nu bezig met samenwerking met de Keniaanse universiteit om sociale projecten te starten.

Actief bij

NJR, REEFolution

Rol binnen initiatief

Jongerenvertegenwoordigers zijn er al sinds prinses Beatrix als eerste mee ging naar de VN. En juist die nalatenschap van vele voorgangers zorgt ervoor dat de functie rijk is aan ervaring. Elk jaar wordt er weer voorgebouwd op het werk van de voorgangers, en is er ook genoeg ruimte voor ieders eigen invulling. Bij de REEFolution Foundation was ik betrokken vanaf de oprichting.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://www.jongerenvertegenwoordigers.nl