Martijn visser

Martijn visser

Martijn visser is 26 jaar oud en Duurzaamheidsspecialist

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Het afgelopen jaar heeft Martijn bij zijn werkgever de duurzame verandering aangejaagd door bij P2 het proces te starten om een BCorp te worden, en met succes. Hij initieerde dit na een paar weken werkzaam te zijn en zorgde ervoor dat het ook lukte binnen een jaar. Na p2 is Martijn nu werkzaam als CSR specialist bij Lidl, waar hij in de lead is voor de uitrol van de plastic strategie, en betrokken is bij circulaire bouw, inrichting, en klimaatdoelstellingen. Naast zijn werk is Martijn als vrijwilliger actief bij verschillende organisaties. Hij geeft advies in een sectorcommissie van de VBDO, is lid van de Worldconnectors, en aangesloten bij het duurzame sprekersbureau Speakout., project of een beweging zijn. Als het maar duurzame impact heeft gehad.

Doel

Martijn is actief met duurzaamheid bezig sinds zijn studententijd. Hij richtte met anderen een NGO op om koraalriffen te herstellen en beschermen (REEFolution), en werd later verkozen tot jongerenvertegenwoordiger naar de VN. In die rol heeft hij gelobbyd bij de VN en in Nederland voor meer jongerenparticipatie in besluitvorming rondom duurzaamheid, waar hij in 2018 een TED talk over gaf. Na zijn studie heeft hij zich in zowel zijn werk (eerst bij een adviesbureau en nu als duurzaamheid specialist) als vrijwillig bij veel organisaties aangesloten om te knokken voor een duurzame toekomst., maar houdt het wel eerlijk en relevant. Wij zijn benieuwd naar zowel meetbare als niet meetbare impact.

Actief bij

Lidl

Rol binnen initiatief

Wat was jouw rol binnen dit initiatief, heb je het opgestart, verder geholpen of geïnitieerd? Het Lidl duurzaamheidsteam is verantwoordelijk voor de strategie en uitvoering van duurzaamheidsbeleid binnen de organisatie. Martijn is onderdeel van dit team.

Vanuit welke rol

Young professional