Martijn ten Kate

66cc6182-4164-4f6a-b24e-acb3000fcd16-768x768

Martijn ten Kate is 29 jaar oud en Co-Founder

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

The Bin probeert samen met bedrijven te kijken naar hun reststromen om kansen te zoeken voor hergebruik van deze materialen. Zelf beschrijven ze het als volgt:

Alles wat we niet meer kunnen gebruiken, gooien we weg. We consumeren en produceren alsof we eindeloos toegang hebben tot alle materialen die we maar willen. Echter wordt het nu pijnlijk duidelijk dat dit niet het geval is.

Maar hoe verschuiven we van onze wegwerpmaatschappij naar de nieuwe circulaire economie? Om invulling te geven aan deze vraag zijn we begonnen met The Bin.

De prullenbak is nu een bestemming voor spullen die je niet meer terug wil zien. Wij gaan dat veranderen. Het wordt een plek waar je materiaal opslaat en onderzoekt zodat je er een betere bestemming voor kan vinden. Laten we gewoon beginnen.

Doel

Er is inmiddels een netwerk opgezet om in samenwerking met klimhallen het opnieuw 'verzolen' van klimschoenen tot een interessante optie te maken. Verder hebben ze in samenwerking met swapfiets een serie tassen uitgebracht op basis van binnenbanden, en hebben ze een fietsenstandaard ontwikkeld op basis van oude fietsframes

Actief bij

The Bin

Rol binnen initiatief

Martijn is als oprichter van the Bin in het totale diepe gesprongen; in Coronatijd heeft hij een comfortabele goedbetaalde kantoorbaan opgegeven om zijn hart te volgen en nieuwe kansen te verzilveren in de circulaire economie. Sindsdien worden er in rap tempo circulaire initiatieven uit de grond gestampt.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.thebin.nl