Mart van Kuijk

mart-van-kuijk

Mart van Kuijk is 28 jaar oud en Project Manager Sustainability & Responsible Investment

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Sustainable Development Goals:
Sinds de oprichting van de SDG's in 2015 ben ik bezig met het verspreiden van kennis bij bedrijven, onder jongeren (d.m.v. colleges op scholen) en bij young professionals. Bij Sustainalize, mijn voormalige werkgever heb ik als product owner 4 jaar lang gewerkt aan een methode om bedrijven te ondersteunen van de integratie van de SDG's in hun strategie.

Jonge Krachtenbundelaars
De jonge krachtenbundelaars is een netwerk van 250 young professionals die samen proberen om effectieve samenwerkingen te creëren voor de SDG's. Ik ben een van de bestuursleden en houdt me met name bezig met innovatie en het organiseren van de meet ups (2).

SDG LGBTI Manifest
Als project manager van het SDG LGBTI Manifest heb ik, samen met anderen, ervoor gezorgd dat vijftien organisaties samen sterk staan voor inclusie van LHBTI-rechten in de Sustainable Development Goals van de VN. Dit project loopt nog.

VBDO (3)
Bij mijn nieuwe werkgever VBDO houd ik me bezig met het vormen van een agenda voor institutionele beleggers om hun geld in te zetten voor duurzame ontwikkeling. D.m.v. benchmarks, events en onderzoeken zetten we urgente thema's op de agenda zoals klimaatadaptatie en de SDGs

Klimaatneutrale bedrijven
In mijn eigen netwerk zet ik me in om organisaties klimaatneutraal te maken. Dit doe ik kosteloos met als voorwaarde dat ze hun CO2 uitstoot voor de komende 5 jaar compenseren.

1. http://bit.do/eQGig
2. http://www.jongekrachtenbundelaars.nl/
3. www.vbdo.nl

Doel

Sustainalize en SDG's
Ik heb de kans gekregen om 18 bedrijven hierbij te helpen en inzicht te geven in hun impact op de SDG's. Om de voortgang bij te houden hebben we hiervoor een benchmark(1) opgezet.

Sustainalize
In 4 jaar tijd heb ik 50 organisaties geholpen met het waarmaken van hun duurzame ambities, zoals het zetten van doelstellingen op CO2, mensenrechten, biodiversiteit.

Jonge Krachtenbundelaars
Na 3 jaar live te zijn hebben we al 15 meet ups (e.g. bij Van de Bron, Gemeente Utrecht, MVO Nederland, ICCO) georganiseerd en 20 samenwerkingen bevestigd. Het is prachtig om te zien dat een netwerk opbloeit en een grote impact heeft!

SDG LGBTI Manifest (1)
Inmiddels hebben zeventien organisaties samen goed voor 335.000 medewerkers en 154 miljard euro omzet zich hard gemaakt (o.a. Unilever, Rabobank en ABN AMRO) en gecommiteerd aan het integreren van gelijke rechten voor deze doelgroep. Het volgende doel is het opzetten van praktische richtlijnen die meegenomen kunnen worden in de strategie richting 2030.

Klimaatneutrale organisaties
D.m.v. een intake gesprek i.c.m. mijn zelf ontwikkelde CO2 tool heb ik inmiddels vijf organisaties klimaatneutraal gemaakt

1. http://bit.do/eQGig

Actief bij

VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling)

Rol binnen initiatief

Bij Sustainalize kreeg ik de kans om als een van de oprichters van een belangrijk Manifest, project manager te worden. I.s.m. Alliander en Workplace Pride hebben we het SDG LGBTI Manifest opgezet.

Het motto van de SDG's is ‘leave no one behind’. De SDG’s bevatten helaas niet expliciet gelijke rechten voor LHBTI’s. Daarom was actie nodig! Bedrijven die het Manifest hebben ondertekend, hebben de intentie uitgesproken beleid te ontwikkelen om gelijke rechten en kansen zichtbaarder en praktischer te maken voor hun werknemers, partners en klanten. Zij nemen gelijke rechten voor LHBTI’s expliciet op in hun strategie. Ik heb de communicatie, het onderhandelen met de bedrijven en het opstellen van het Manifest op me genomen. In 2019 gaan we door om in 2030 iedereen gelijke rechten te geven.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.duurzaam-ondernemen.nl/veel-steun-van-nederlandse-organisaties-voor-sdg-lgbti-manifest/