Marlot Kiveron

Screenshot-2019-04-17-at-08.49.42

Marlot Kiveron is 29 jaar oud en Sustainability manager

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Duurzaamheid geïnitieerd binnen Ace & Tate vanuit rol in Supply Chain (product development). Inmiddels verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen het bedrijf. Ze heeft een vernieuwende strategie (geschreven plus uitvoer) waarbij alle stappen naar een duurzamer product en bedrijfsvoering transparant worden gedeeld.

De focus ligt op het verbeteren van het product (circulair model) en packaging (grootste impact). Doordat Ace & Tate verticaal geïntegreerd is, is er contact met alle partijen uit de keten. Voor 1) data voor de Life Cycle Assessment en 2) meewerken aan een beter product (bril).

Marlot heeft een economische achtergrond heeft zich in anderhalf jaar gespecialiseerd in duurzaamheid. Ze wordt de laatste tijd gevraagd om te spreken bij bijv International Womensday, Netflix, Duurzaambedrijfsleven.

De kracht van haar aanpak ligt in het meedenken zowel intern als extern met als doel een duurzame bril. Intern, motiveert ze het team door impact coffees, events rondom duurzaamheid en workshops om kennis binnen te halen op specifieke gebieden. Extern, gaat ze met alle partijen in de keten gesprekken aan en start ze samenwerkingen om de R&D van het proces te versnellen. Zo wordt er een eigen materialen bibliotheek bij Ace & Tate aangelegd om leveranciers te helpen om beter te produceren.

Daarnaast zoekt Marlot altijd naar oplossingen die ook een economisch of efficiency voordeel hebben waardoor het een no-brainer wordt om duurzame oplossingen in te voeren (en te behouden).

Doel

Duurzaamheid als een van de vijf key objectives van Ace & Tate.
Een verbetering (2016 versus 2018) van gemiddeld 15% in de totale impact van de bril door het radicaal aanpakken van de packaging: Reduce; zoveel mogelijk packaging weggesneden, Recycle en Reuse; de kostenbesparing ingezet ontwikkeling op het gebied van materiaal en use.

Reduce: Papieren tas, papieren wrap, cadeau kaart verpakking
Reuse: Herbruikbare HTO verpakkingen, bezig met Repack
Recycle: Brillendoekje van gerecyclede PET flessen, doosjes van gerecycled papier met inkt op waterbasis, bezig met tassen van gerecycled katoen.

Qua brillen is de eerste stap gezet door het gebruik van bio acetaat. Nu 5% van de collectie, eind van het jaar 20% van alle brillen.

Volgende maand komt er een sustainability website met publicaties van alle analyses en een Code of Conduct die andere bedrijven kunnen downloaden.
Het proces is te lezen via Medium: https://medium.com/were-working-on-it

Projecten:
- DGTL: https://dgtl.nl/dgtl-x-ace--tate-present-refract-by-atm-model-art
- Onderzoek circulair business model met Reflow (lenzen)
- Vandebron (groene energie NL winkels)
- GoodShipping (zeevracht)

Actief bij

Ace & Tate

Rol binnen initiatief

Duurzaamheid geïnitieerd binnen Ace & Tate vanuit rol in Supply Chain (product development). Inmiddels verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen het bedrijf.

Focus op duurzaamheid samen aanpakken en oplossingen delen om de impact te vergroten.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://medium.com/were-working-on-it