Marjolein Moeijes

marjolein-foto

Marjolein Moeijes is 27 jaar oud en Projectleider

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Marjolein coördineert op dit moment de 'Voedselbanken voor Bijen' campagne van The Pollinators. Samen met 60 bedrijven en organisaties en daarnaast 500 vrijwilligers zorgt ze ervoor dat heel Nederland gaat zaaien voor de bij op de Nationale Zaaidag van 22 april. Dit doet ze door in het hele land Voedselbanken voor Bijen op te zetten ofwel ophaalpunten voor gratis biologisch bloemzaad.

Daarnaast is Marjolein een bedrijfje aan het opzetten wat gaat bijdragen aan de biodiversiteit in Rotterdam. Ze gaat op een natuur-vriendelijke manier lokale bloemetjes telen en verkopen waarvan de opbrengsten weer geïnvesteerd worden in de aanleg van bijenparadijsjes in de stad.

Ook zit Marjolein in het landelijk bestuur van PINK! de jongeren van de Partij voor de Dieren. Hier helpt ze jongeren hun rol te vinden in de beweging die niet alleen opkomt voor huidige maar ook toekomstige generaties. Dit doet ze door de leden in aanraking te laten komen met verschillende vormen van activisme en door ze te trainen in oa gebruik van sociale media, het inzetten van pers en het organiseren van acties.

Doel

Met de zaaicampagne is er dit jaar maar liefst 320.000m2 aan biologisch bloemzaad uitgedeeld en er zijn zeker duizendenden mensen geactiveerd om te gaan zaaien voor de bij. Marjolein en The Pollinators deden dit door een zaaicoalitie te smeden met 60 bedrijven en organisaties en daarnaast 500 vrijwilligers die allen een ophaalpunt werden voor biologisch bloemzaad ofwel 'een voedselbank voor bijen'.

Eind 2018 organiseerde Marjolein namens The Pollinators: Tree Fest. Een festival geheel in het teken van bomen en bestuivers. Het festival had zo ongeveer 500 bezoekers en elke bezoeker heeft kunnen helpen met het planten van bomen in het lokale voedselbos. Daarnaast was er een onwijs tof en activerend programma vol workshops, lezingen, muziek en theater. Mensen vertrokken geïnspireerd, vervuld en voelden zich meer verbonden met de natuur.

Als bestuurslid van PINK! stond Marjolein aan de wieg van de klimaatstakingen in Nederland. Met een groepje leden vormden zij de eerste internationale volgers van Greta Thunberg. Hiermee kwamen zij in het landelijke nieuws en oa op het jeugdjournaal en zo werden vele jongeren (en kinderen) geïnspireerd om zich in te zetten voor het klimaat.

Actief bij

The Tipping Point / The Pollinators

Rol binnen initiatief

Binnen dit initiatief de verantwoordelijkheid gekregen om projecten op te zetten en succesvol te maken.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.thepollinators.org