Marjet Breuren-de Jong

DSCN0679-vierkant

Marjet Breuren-de Jong is 26 jaar oud en Co-Founder

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Coffee Based is het bedrijf dat ik samen met Remco Addink en Lisanne Addink-Dölle heb opgericht. Coffee Based gebruikt koffiedik als grondstof om daar biobased materialen en producten van te maken. Het afgelopen jaar hebben wij ons nieuwste product gelanceerd: een koffiekopje van koffiedik! Mijn bijdrage ligt vooral op het vlak van productie, zorg dragen voor diverse componenten van ontwerp tot verpakking en grafische uitingen.
Omdat we merkten dat klanten vooral ook geinteresseerd waren in producten gemaakt van hun éigen koffiedik, hebben we een service ontwikkeld: de Koffie Recycle Service. Hiermee halen we koffiedik bij de klant op, krijgen ze in ruil daarvoor winkeltegoed, waarmee ze vervolgens producten van koffiedik kunnen aanschaffen. Zo is de cirkel weer rond!

Doel

Het afgelopen jaar hebben wij een materiaal ontwikkeld van koffiedik welke vaatwasserbestendig en voedselveilig is. Hiermee hebben we in relatief korte tijd (8 maanden) het materiaal ontwikkeld en een eerste productietest gedaan. Dit materiaal wordt nu gebruikt voor de productie van koffiekopjes (The Lucky Cup). De eerste 40.000 kopjes zijn al verkocht en worden over enkele weken geproduceerd en geleverd. Vanaf juli verwachten we de kopjes in twee maten beschikbaar te hebben.
Daarnaast hebben wij ons Coffee Based plaatmateriaal geoptimaliseerd. Dit plaatmateriaal wordt onder andere gebruikt als kaft voor onze notitieboeken. Wij hebben begin dit jaar een hele mooie order mogen ontvangen van 100.000 notebooks van een bekend koffiemerk. Deze notebooks worden op dit moment geproduceerd.
Dit jaar ligt de focus op het ontwikkelen van meubelpaneel. Zodat we hiermee koffiemeubels kunnen gaan leveren voor bedrijven, voor in hun kantine of pantry. Dit doen we in samenwerking met koffieleverancier Maas.
Daarnaast gaat er aandacht naar uitbreiding van de Koffie Recycle Service, waarbij ik het eerste aanspreekpunt ben voor klanten, alle data bijhoud en het ophaalproces coordineer.

Actief bij

Coffee Based B.V.

Rol binnen initiatief

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Product Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn afstudeerwerk ging over koffiedik toepassen als materiaal om daar vervolgens producten mee te maken. Tijdens mijn afstuderen kwam ik in contact met Remco Addink en Lisanne Addink-Dölle en hebben we besloten dit 'project' gezamenlijk door te zetten. Dat was de start van Coffee Based. Na een aantal jaren onderzoek en ontwikkeling, zijn we nu op het punt waarop we 3 verschillende materialen toepassen in diverse producten zoals koffiekopjes, notitieboeken, plantenpotten en plaatmaterialen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.coffeebased.nl/