Marit Meijer

foto

Marit Meijer is 26 jaar oud en Bestuurslid - Penningmeester

Thema

Ketenverantwoordelijkheid en eerlijke handel

Initiatief

Ik verdiep mij al jaren in de waardeketen van cacao en mijn ultieme droom is het creëren van transparante, korte waardeketens waarin de eerste schakels in de keten eerlijke prijzen krijgen voor hun producten, een jonge generatie enthousiast wordt gemaakt de agricultuur in te gaan en waarin landbouw en natuur elkaar versterken in plaats van tegenwerken.

Afgelopen jaar heb ik mij aangesloten bij Stichting La Galigo, een organisatie van enthousiaste vrijwilligers die ernaar streven cacao te verbouwen volgens de principes van boslandbouw. Als bestuurslid en ben ik aan de slag gegaan met het verzamelen van sponsorgelden door het organiseren van creatieve acties en evenementen samen met de andere vrijwilligers uit het team. Daarnaast houd ik mij bezig met het opstellen van projectplannen, het zoeken naar potentiële sponsoren voor Organisch Cacao project La Galigo en ben ik druk aan het studeren als Masterstudent Internationale Ontwikkeling waarin ik mijn onderzoek ook hoop toe te spitsen op het realiseren van duurzame waardeketens.

Doel

Sinds de oprichting van de Stichting eind 2018 hebben we enorme stappen gemaakt! De Stichting maakt zich sterk om samen met een lokale boerengemeenschap in Sulawesi, Indonesië een boslandbouwsysteem op te zetten. Afgelopen jaar hebben wij een uitgebreid netwerk in Indonesië weten op te bouwen van mensen die geloven in ons initiatief en er graag deel uit van willen maken. Daarnaast hebben we de eerste stappen gemaakt bij de aanleg van een modeltuin in Sulawesi die als voorbeeldfunctie en training hub zal gaan dienen voor boeren in de gemeenschap.

Hiervoor hebben wij geld opgehaald met allerlei creatieve evenementen en sponsoracties zoals de Garden Gathering in 2019 in Proeftuin de Luwte in Amsterdam, een crowdfundcampagne en de verkoop van chocolade (o.a.) gemaakt van onze eigen cacaobonen uit Sulawesi op allerlei duurzaamheidsevenementen.

Daarnaast hebben we met de Stichting een sterk en hecht team van vrijwilligers opgebouwd die elk op hun eigen manier een bijdrage leveren aan de Stichting. Stuk voor stuk hebben deze prachtige mensen een onuitputbaar enthousiasme om hun bijdrage te leveren aan een groenere, gelijkwaardige wereld die beter in balans is.

Actief bij

Stichting La Galigo

Rol binnen initiatief

Ik geloof dat Stichting La Galigo via haar activiteiten een krachtig platform en daarmee sociale impact creëert door de boerengemeenschap via boslandbouw in hun kracht te zetten als onafhankelijke ondernemers en tegelijkertijd de natuur te behouden en te herstellen. Als penningmeester houd ik mij uiteraard bezig met een aantal administratieve zaken, maar bemoei ik mij ook graag met het opzetten van allerlei creatieve acties en evenementen samen met de vrijwilligers om het Organisch Cacao Project La Galigo te ondersteunen.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.lagaligofoundation.com/