Marijn Polet

Copper8-November-19

Marijn Polet is 26 jaar oud en Consultant

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Marijn is een van de oprichters van DuKo, de duurzame kortingskaart voor studenten in Utrecht. Tijdens zijn studententijd heeft hij met veel enthousiasme en zijn kennis van duurzaamheid ervoor gezorgd dat er tientallen winkels zich hebben aangesloten bij deze actie.

Na afronding van zijn master Industriële Ecologie zet Marijn zijn kennis in bij adviesbureau Copper8. Hier adviseert hij diverse bedrijven in de voedselsector over hoe deze sector te verduurzamen. Dit doet Marijn veelal vanuit een holistische visie en systeemaanpak. Hij weet dit met veel enthousiasme en feitenkennis onder woorden te brengen.

Naast zijn enthousiasme en kennis is Marijn vooral erg bedreven in het modelleren en cijfermatig onderbouwen van duurzaamheidsmaatregelen. Een competentie die vaak nog ontbreekt in duurzaamheidsinitiatieven waarmee Marijn daadwerkelijke impact maakt maar ook meet.

Doel

- Tientallen winkels aangesloten bij DuKo en bewustzijn gecreëerd onder honderden studenten in Utrecht.

- Bewustzijn gecreëerd bij diverse opdrachtgevers van Copper8 en maatregelen geadviseerd die een systemische verandering teweegbrengen in de voedselketen(s)

- Het kwantificeren van impact voor projecten op de zgn. 'impactmeter' binnen Copper8.

Actief bij

Copper8, DuKo

Rol binnen initiatief

Copper8: Consultant binnen diverse projecten voor diverse opdrachtgevers. Bijdrage op het meten en rapporteren van gerealiseerd impact binnen Copper8.

DuKo: mede-oprichter en aanjager van het initiatief om studenten bewust te maken van hun (on)duurzame consumptie.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.copper8.com/