Marieke Snoek

Soc-Ent-Marieke-Snoek

Marieke Snoek is 32 jaar oud en Founder en mede-eigenaar

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Fietskoeriers.nl is 1 mei 2016 gestart. Als voormalig Europees kampioen Fietskoerieren geloofde ik dat we een landelijk dekkend netwerk konden optuigen voor pakketbezorging op de fiets. Dat is gelukt. Inmiddels bezorgen we in 29 steden op de fiets en erbuiten met auto's op groengas. We werken samen met 18 collega-fietskoeriersbedrijven. Fietskoeriers.nl is het platform. We zijn de schoonste pakketbezorger van Nederland. Amper CO2-uitstoot, minder auto's in de stad en fitte fietskoeriers bij de klant aan de deur. Dagelijks staan we met 600 fietskoeriers klaar om pakketten duurzaam te bezorgen.

Doel

Dagelijks bezorgen we duizenden pakketjes op de fiets. Ons bezorgpercentage van 98% bij de eerste poging is ongekend hoog. We geloven in samenwerking. Wij zijn goed in de stad. Wij kennen als fietskoeriers de stad als geen ander. Daarom willen we graag samenwerken met collega-pakketbezorgers. 'Geef ons de ruimte in de stad en de stad krijgt die ruimte dubbel en dwars terug', is daarin ons motto.
Is het uit te rekenen hoeveel auto's op fossiele brandstoffen we de stad al uit hebben gekregen? Geen idee. Honderden? De Shopping Awards Game Changer hebben we gewonnen. Een 17-koppige vakjury concludeerde dat we de nieuwe standaard zetten in delivery. Het meest trots ben ik op alle collega's en webshops die in Fietskoeriers.nl geloven. Het peloton groeit en we stoppen pas als alle auto's op fossiele brandstoffen de stad uit zijn.

Actief bij

Fietskoeriers.nl

Rol binnen initiatief

Ik ben jaren geleden begonnen als fietskoerier. Inmiddels ben ik algemeen directeur van Cycloon Post & Fietskoeriers. Een bedrijf met 750 collega's. Wat in mijn werk niet is veranderd is dat ik vanuit de fiets denk. Ik hoop dat we met Fietskoeriers.nl de gevestigde orde kietelen. We hoeven niet de grootste te worden, maar het zou me met trots vervullen als pakketbezorging op de fiets in de stad over een paar jaar de standaard is. Het peloton groeit. Ik heb die steen in de vijver gegooid en inmiddels is het een flinke golf.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.fietskoeriers.nl/