Marianne Davidson

Marianne Davidson

Marianne Davidson is 28 jaar oud en Ontwikkelaar en Manager Innovatie

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Marianne heeft begin 2016 de stap gemaakt van de CSR-afdeling van het VolkerWessels concern naar de rol van ontwikkelaar bij VolkerWessels Vastgoed. Inmiddels is zij daar benoemd tot Manager Innovatie. In die rol daagt zij collega's, opdrachtgevers en betrokken uit om te bouwen aan een hogere levenskwaliteit. Dit doet zij in ontwikkelingsprojecten, maar ook via lezingen en blogs. Zie bijvoorbeeld het Vastgoedsymposium in Groningen (2016) en haar expertblogs op duurzaamgebouwd.nl

Doel

Binnen ontwikkelprojecten vraagt en krijgt Marianne aandacht voor duurzaamheid en levenskwaliteit. Daarnaast is zij mede-ontwikkelaar en ambassadeur van het traject 'Samen bouwen aan een betere levenskwaliteit' binnen het VolkerWessels-concern en was zij winnaar van het future leaders program van de Dutch Green Building Council in 2016.

Actief bij

VolkerWessels Vastgoed

Rol binnen initiatief

Marianne geeft duurzaamheid en levenskwaliteit een boost binnen en buiten haar eigen organisatie door een sterke benadering vanuit de inhoud en het zoeken van samenwerkingen met andere disciplines. In haar rol als mede-initiatiefnemer en ambassadeur levenskwaliteit binnen het VolkerWessels concern koppelt zij ontwikkelingsopgaven en mogelijkheden op het gebied van waterzuivering, sensoring, circulariteit, gezondheid etc aan elkaar. Dit zorgt niet alleen voor verduurzaming van haar eigen projecten, maar ook voor die van anderen. Een voorbeeld is Building Holland, waar VolkerWessels dit jaar zal laten zien hoe integratie van die disciplines kan bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Vanuit welke rol

Young professional