Marianne Davidson

Marianne-Davidson

Marianne Davidson is 29 jaar oud en Manager Duurzaamheid & Innovatie

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Marianne is samen met drie andere young professionals en Jan Terlouw het initiatief #Toekomststoel gestart (www.toekomststoel.nl). Met de movement zorgt zij ervoor dat op een eenvoudige manier de duurzame toekomst een expliciete plek krijgt waar het een plek moet krijgen, zoals in de directiekamer, klaslokalen en hopelijk ook snel in de Tweede Kamer. #Toekomststoel daagt iedere Nederlander uit om de toekomst letterlijk een stoel te geven.

Ook werkt Marianne als manager Innovatie & Duurzaamheid Bij VolkerWessels Vastgoed en ZorgID met haar hart aan het duurzaam ontwikkelen van gebouwen. Alles wat wordt gebouwd is tijdelijk en zij durft juist in het ontwikkelproject naar de toekomst te kijken en kritisch te zijn over onze verantwoordelijkheid naar generaties over 200 jaar. Zij activeert haar omgeving om hierover na te denken en duurzaamheid uiteindelijk ook als vanzelfsprekend onderdeel van een ontwikkelprojecten te zien. Daarnaast is Marianne binnen het VolkerWessels-concern ook mede-initiatiefnemer en ambassadeur van het traject 'Samen bouwen aan een betere levenskwaliteit’.

Doel

- Mede-initiatiefnemer van de movement #Toekomststoel.
- Zij is actief bij de NEPROM werkgroep duurzaamheid en de werkgroep ‘Circulair ontwikkelen’. Samen met enkele collega’s heeft ze een leidraad opgesteld voor circulair ontwikkelen.
- Marianne is één van de ambassadeurs van het traject 'Samen bouwen aan een betere levenskwaliteit' binnen het VolkerWessels-concern. 12 young professionals zijn aangesteld door de Raad van Bestuur en mogen gevraagd en ongevraagd aan de slag met de verduurzaming van de projecten van VolkerWessels (https://www.duurzaamgebouwd.nl/society/20180116-ambassadeurs-zetten-zich-in-voorlevenskwaliteit).
- Ze is bestuurslid van Jong Onroerend goed Utrecht, waar ze duurzaamheid als thema adresseert (http://www.jouinside.nl/).

Actief bij

VolkerWessels Vastgoed en ZorgID

Rol binnen initiatief

Marianne is samen met drie andere young professionals en Jan Terlouw het initiatief #Toekomststoel gestart (www.toekomststoel.nl).

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.toekomststoel.nl/