Margit Végh

margit

Margit Végh is 31 jaar oud en Duurzaam ondernemer, project- en eventmanager, verbinder, wereldverbeteraar

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ik ben oprichter van stichting Duurzame Week. Met ruim 100 inwoners en professionals organiseren we deze week, waarbij wij duurzaamheid in de stad een podium geven. Duurzame initiatieven en mensen met goede ideeën verbinden wij om samen nog meer impact te maken en we inspireren om meer met duurzaamheid te doen. Tijdens de week organiseren wij met en voor inwoners en bedrijven/ organisaties verschillende activiteiten op het gebied van werk, wonen, vrije tijd, spullen en voedsel.

Als freelancer help ik bedrijven met het opzetten van projecten en organiseren van evenementen over duurzaamheid. Ik krijg energie van iets opbouwen vanuit niets. Ik wil mensen inspireren en verbinden om zo samen sneller en op grotere schaal een gezondere wereld te creëren.

Ik ben secretaris, trainer en coach bij Verbeter de Wereld. Wij geloven dat iedereen kan bijdragen aan een betere, mooiere, duurzamere wereld. Daarom organiseren wij twee keer per jaar een trainingprogramma om wereldverbeteraars in de dop op weg te helpen. Hierin werken jonge, enthousiaste mensen met hun eigen projectgroep aan het bedenken, opzetten en uitvoeren van een wereldverbeterend initiatief.

Mijn motto is: Intentie is resultaat.

Doel

Ik werk samen met een superenthousiaste groep mensen die duurzaamheid allemaal erg belangrijk en actueel vinden. Er moet NU iets gebeuren! In 2016 zijn we met zijn tweeën begonnen en waren er binnen een paar maanden bijna 50 mensen aangesloten. We hebben in 2-3 maanden een fantastische week neergezet met 80 partners, ruim 2500 bezoekers en een programma door heel Utrecht heen. Hierdoor weten we dat niet alleen wij, maar ook anderen staan te springen om dit initiatief. We verwachten dit jaar een verdriedubbeling van het aantal bezoekers en partners.

Inmiddels hebben we de Duurzame Week Academy opgericht, waarbij vrijwilligers training krijgen om zich te verdiepen in duurzaamheid en hun vaardigheden op bijvoorbeeld het gebied van leiderschap, samenwerking en communicatie te vergroten. De coördinatoren van de zes teams ontvangen daarnaast persoonlijke coaching.

Actief bij

Stichting Duurzame Week; Verbeter de Wereld; Freelancer

Rol binnen initiatief

Als kartrekker zorg ik voor de belangrijkste kaders en ben ik er eindverantwoordelijk voor dat alles op rolletjes verloopt. Ik vind het belangrijk dat het organiseren van de duurzame weken wordt gedragen door inwoners en professionals uit de stad. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de stad duurzamer wordt! Inmiddels is de organisatie zo groot, dat er zes coördinatoren zijn die samen met hun teamleden een stuk organisatie oppakken, van programmering tot communicatie tot externe relaties. Mijn belangrijkste rol is misschien wel om mensen te inspireren dat er veel meer mogelijk is dan je in eerste instantie denkt. Met de juiste intentie kun je ontzettend ver komen en dat hebben we bewezen!

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://duurzameweek.nl/