Marc van Zuylen Marnix Stokvis

Marnix-en-Marc-met-Grachtenwater-systeem-v6

Marc van Zuylen Marnix Stokvis is 25 jaar oud en Founders

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Aquablu is in 2016 gestart door twee jonge ondernemers Marnix Stokvis en Marc van Zuylen omdat het grotendeels van de wereldbevolking vertrouwd is met plastic flessen als bron van veilig en gezond drinkwater. Dit moet anders dachten ze, vandaar dat in 2016 zij het bedrijf Aquablu zijn gestart.

Met de visie om drinkwater op een duurzame manier toegankelijk te maken voor iedereen, zijn ze begonnen met het ontwikkelen van slimme waterzuiverings systemen. Met als resultaat een systeem die van elke bron van zoetwater gezond en veilig drinkwater kan maken. Daarbij kunnen de systemen mineralen, prik en cooling toevoegen om zo de ultieme water beleving te krijgen voor thuis, op kantoor of onderweg.

Doel

Aquablu is actief in veel landen waarin zij impact maken met hun duurzame technologie. Dit jaar zijn ze 2e geworden in de Sprout’s jaarlijkse lijst met meest veelbelovende jonge ondernemers onder de 25. Daarbij hebben ze veel leuke projecten gedaan zoals DAKAR rally 2021, grachtenwater stunt en nog veel meer. Dit alles om bewustwording te creëren en daarmee een gedragsrevolutie te weeg te brengen. Zij geloven dat het beste water lokaal gemaakt word middels een duurzame manier en niet getransporteerd uit verre landen in een plastic fles.

Hierbij heeft Aquablu verschillende nieuwe partners in de Benelux en is recent een unieke samenwerking begonnen met Jumbo voor water in supermarkten, en MAAS voor de kantoren markt. Dankzij deze omni channel strategie zorgen zij er voor ook op drukke locaties consumenten te voorzien van puur drinkwater, zonder plastic!

De teller staat al op 1 miljoen liter schoon drinkwater, wat volgens mij nog maar het begin is!

Actief bij

Aquablu

Rol binnen initiatief

Aquablu zorgt ervoor dat consumenten en bedrijven toegang krijgen tot gezond en veilig drinkwater zonder de nasmaak van plastic en transport. Ook heeft Aquablu de drop for a drop promise in het leven geroepen waarin elke liter die ons systeem verlaat, 1 liter word gedoneerd in ontwikkelingslanden om zo drinkwater toegankelijk te maken in landen met permanente waterschaarste.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.aquablu.com/