Marc Roodhuyzen de Vries

Pics-Marc-1

Marc Roodhuyzen de Vries is 26 jaar oud en CEO | Founder

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Vandaag de dag willen veel Europese bedrijven op hun eigen manier impact maken. Daarbij zien we dat veel bedrijven niet weten hoe en waarmee ze een impact kunnen maken.
Nexio Projects - Your Link to Sustainability biedt hiervoor een transparante oplossing.
In eerste instantie starten we een sustainability rating traject, zoals bijvoorbeeld EcoVadis, waarbij wij evalueren hoe duurzaam de 'Supply Chain' binnen het bedrijf daadwerkelijk is.
Daarbij zullen we samen met het bedrijf de benodigde stappen nemen om de processen te optimaliseren.
Wij geloven bij Nexio Projects dat alleen wanneer de interne processen van een bedrijf efficiënt en transparant zijn, een impact mogelijk is in de wereld van vandaag. Het is namelijk belangrijk dat het gehele bedrijf meewerkt aan de impact en niet alleen de sustainability/MVO manager.

Sustainable Impact Program:
Wij willen echt impact maken met onze klanten en daarom dragen wij na het traject een rapport over, waarin wij advies geven over volgende duurzaamheidsstappen (uiteraard aangepast op de focus en wensen en jullie missie en visie). De richting en strategie van dit onderdeel zal bepaald worden met het bedrijf tijdens het audit traject. Verschillende partners die bij ons zijn aangesloten, maken onderdeel uit van ons portfolio, om zo op het gebied van circulair ondernemen bij bedrijven een impact te kunnen maken.

Doel

Op dit moment is de vraag binnen Nexio Projects zo groot, dat we verschillende entiteiten hebben waarbij bedrijven een impact kunnen maken:
1. Nexio Projects Sustainability Impact Program: Hierbij kijken we met de grote en kleine bedrijven hoe zij een impact kunnen maken op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden en mensenrechten, ethisch zakendoen en het duurzaam inkoopbeleid. In 1,5 jaar tijd hebben al meer dan 30 bedrijven zich bij ons aangesloten en zijn een partnership met ons aangegaan om verandering toe te passen in de wereld van vandaag.
2. Nexio Sustainability Sourcing: hierbij zijn wij op zoek naar producten uit Azië voor bedrijven. Dit gaat op een andere manier dan gebruikelijk is. Hierbij staat 'Sustainability' centraal: wij kijken naar de 'product requirements' en 'sustainability measures'. Daarnaast moet de fabriek waarmee wij samen werken aan veel eisen voldoen om toe te kunnen treden tot ons portfolio. Tevens communiceren wij volledig transparant naar de klant over de status van de fabriek en het papierwerk. Wij werken uitsluitend met bedrijven die dezelfde toewijding hebben als Nexio Projects.

Actief bij

Nexio Projects

Rol binnen initiatief

Marc Roodhuyzen de Vries is samen met zakenpartner Paul Keser eigenaar van Nexio Projects. Wij zetten ons in voor duurzaamheid.
Zo bestaat Nexio Projects uit verschillende entiteiten met onder andere Nexio Projects Sustainability Consulting. Dit is geen standaard consulting zoals de meeste bedrijven gewend zijn, wij proberen gezamenlijk met grote en kleine bedrijven een impact te maken die voor hen haalbaar is.
Als CEO van het bedrijf ben ik constant bezig om 'awareness' te creëren, zodat bedrijven zien dat ze een impact kunnen maken. Wij merken in de markt dat veel bedrijven niet weten hoe ze een impact kunnen maken. In anderhalf jaar tijd hebben een significant aantal bedrijven zich bij ons aangesloten om daadwerkelijk een verandering toe te passen: Sustainability!

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.nexioprojects.com