Marc Postel

SONY DSC

Marc Postel is 29 jaar oud en Oprichter

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Fungalogic is een bio-technologie start-up. Onze missie is om met op de natuur gebaseerde
oplossingen de bouw afvalvrij te maken. Wij ontwikkelen een schaalbare methode om lokale biomassa reststromen om te vormen tot 100% natuurlijk en circulair isolatiemateriaal. Met een fermentatieproces waarderen wij vezelrijke reststromen - zoals stro, riet en tomatenstengels - op tot bio-composiet. Dit materiaal lijken op piepschuim en kurk, maar is brandveilig, heeft een lagere milieu impact en is volledig biologisch afbreekbaar. Het uitstekende geluidsabsorberende en isolerende vermogen maakt dit 'piepschuim van de natuur' uitermate geschikt voor toepassingen in interieurs, afbouw en de gebouwschil.

Doel

Een student bouwtechniek uit Delft die als autodidact een biotechnologische materiaalfabrikant werd. In 2017 was het nog niet eens een droom. Ik begon gewoon omdat ik niet inzag hoe de bouw ooit circulair zou worden zonder nieuwe veelzijdige natuurlijke materialen, en ik daar aan wilde werken. In 2018 bouwde we het circulaire vergaderpaviljoen Skygarden op het ministerie van Economische zaken en klimaat in Den Haag, wonnen we de Haagse vernieuwers prijs en Circulaire Innovatie Challenges van de Unie van Waterschappen . Het paviljoen zal op de Floriade een tweede leven krijgen.

Inmiddels kunnen we in ons laboratorium marktwaardig producten maken en zijn we druk bezig met het ontwikkelen van opgeschaalde productie. In 2021 willen we onze eerste bouwproducten op de markt brengen.

Actief bij

Fungalogic

Rol binnen initiatief

Biologische processen staan aan de basis van veel alledaagse zaken als bier en brood. Toch is biotechnologie voor velen iets ingewikkelds en onduidelijks. En dat terwijl op de natuur gebaseerde oplossingen ons op vele vlakken kunnen helpen bij het uitvoeren van nodige grootschalige verduurzaming van onze maatschappij. Door te laten zien dat we met de hulp van de natuur makkelijk hoogwaardige, bruikbare producten kunnen maken hoop ik deze transitie te versnellen en ons als mensheid iets meer in harmonie met de wereld om ons heen te laten leven.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.fungalogic.nl