Maikel Bouricius

mb

Maikel Bouricius is 32 jaar oud en Marketing Manager & Lead AsperitasEI (Energy Innovation)

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Ik ben al jaren bezig met de combinatie van thema's als innovatie, duurzaamheid en technologie. Sinds 2017 doe ik dat bij cleantech startup Asperitas uit Haarlem. Asperitas heeft een duidelijke missie: het mogelijk maken van duurzame datacenters (energie efficient en circulair) om wereldwijd opkomende digitale technologie te ondersteunen. Mijn rol is tweeledig, als marketing manager houd ik mij bezig met de groei van Asperitas en tegelijkertijd ben ik trekker van een businessunit AsperitasEI (Energy Innovation) die buiten ons directe businessmodel valt en puur is bedoelt om zeer innovatieve en aansprekende smart energy innovatie met meerdere partners te realiseren. Het doel is duidelijk: projecten ontwikkelen waar we energie producerende datacenters in de praktijk gaan brengen.

Doel

In maart 2017 zijn we als startup de markt op gegaan met onze eerste oplossing voor datacenters, hiermee kunnen ze 50% energie besparen, ruimte besparen en min.98% van de gebruikte energie herbruikbaar maken voor de omgeving. Hiermee kunnen datacenters dus zelf circulair worden maar ook bijdragen aan de circulaire ambities van steden. We hebben hiervoor veel erkenning ontvangen wereldwijd. Websummit, het grootste technologie event ter wereld, selecteerde Asperitas bijvoorbeeld voor 33 van de meest aansprekende startups in de wereld, we kwamen tot de finale van de Accenture Innovation Awards, KIJK benoemde ons tot 1 van de beste tech ideeen van Nederland en van TNO ontvingen de innovatie award.
Op dit moment zetten we het eerste grootschalige project neer met onze technologie wat nu al hoge ogen gooit in de internationale datacenter industrie.

Actief bij

Asperitas

Rol binnen initiatief

Als marketing manager werk ik o.a aan het opzetten van samenwerking met partners. In dit geval ook partners die niet een directe impact hebben op ons businessmodel zoals energie leveranciers en overheid. Deze organisaties hebben we wel nodig bij de ontwikkeling van de AsperitasEI projecten gericht op smart energy en circulaire datacenters.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://asperitas.com/