Maarten de Vlugt

profiel

Maarten de Vlugt is 31 jaar oud en Co-founder en CEO

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Ik ben eind 2016 als ondernemer gestart en ben betrokken bij een aantal initiatieven. Met Fritts.nl heb ik meer dan 10.000 mensen geholpen bij het kopen van zonnepanelen. Sinds vorig jaar heb ik ook een ontwikkelbedrijf opgezet met als doel meer duurzame energie op te wekken door middel van grootschalige zonne-energieprojecten (BHM Solar). Daarnaast ben ik één van de oprichters en CEO van SunData. Bij SunData zorgen we voor meer duurzame energieopwekking door slimme monitoring toe te passen.

Doel

Met SunData zijn we in 2017 toegelaten tot het Smart Energy Accelerator programma van Rockstart. In 150 dagen zijn we van mooi idee gegroeid naar een investeerbaar bedrijf. En met succes, want de eerste serieuze ronde funding is opgehaald. Bij SunData zorgen we ervoor dat zonnepanelen ook daadwerkelijk alles uit de zon halen. Het is fantastisch dat we al meer dan 10 miljoen zonnepanelen hebben in Nederland, maar het belangrijkste is dan dat ze het ook goed doen. Daar zorgt SunData voor. Elke dag monitoren wij op slimme wijze steeds meer installaties. Door onze samenwerking met de Universiteit Utrecht lopen wij voorop op het gebied van data analyse en maken we big data concreet. We zetten slimme technologieën in om duurzaam met onze materialen om te gaan en te zorgen dat duurzame energie opwek geoptimaliseerd wordt.

Actief bij

SunData B.V.

Rol binnen initiatief

Binnen SunData zorg ik ervoor dat de verschillende teams goed met elkaar samenwerken. Als CEO stippel ik de lange termijn visie uit en zorg ik ervoor dat deze visie elke dag weer een beetje dichterbij komt. Ik ben verantwoordelijk voor de financiering, en het gezicht naar buiten. De noodzaak van slimme monitoring verkondigen is mijn dagelijkse bezigheid. Uiteindelijk wil ik ervoor zorgen dat de zon niet voor niets schijnt. En dat doe ik graag!

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.sundata.nl