Maarten Besemer

foto

Maarten Besemer is 31 jaar oud en Directeur

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

De afgelopen jaren heb ik samen met verschillende collega's ontzettend hard gewerkt aan de bouw van duurzame compacte woningen, die we volledig in de fabriek produceren. Het voordeel van off-site bouwen is het minimaliseren van verkeersbewegingen en het aanzienlijk verlagen van de CO2-footprint. Bovendien bouwen we efficiënter, veiliger en met hogere kwaliteit. Daarnaast zijn onze woningen energie-positief, dankzij het geïntegreerde zonnepanelendak en de moderne energiezuinige installaties. Verder bouwen we de woningen volledig van duurzaam hout, wat de CO2 uitstoot ten opzichte van de traditionele bouw nog aanzienlijk verder verminderd. Bij Mill Home zijn we continu bezig met de verdere ontwikkeling van onze conceptuele woningen om nog slimmer en duurzamer te bouwen én te wonen. Daarnaast investeren we in de groei van onze productielocatie om nog meer compacte woningen te kunnen leveren.

Doel

Mill Home heeft al meerdere projecten opgeleverd met verschillende type woningen. De woningen aan particuliere kopers hebben we ontwikkeld in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) waarbij de uiteindelijke bewoner opdrachtgever is voor het hele proces. Zo kan de bewoner zijn droomwens uitwerken en kunnen wij onze woning hierin passen. Alle bewoners in deze projecten hebben voor onze woning een Groenhypotheek kunnen krijgen met korting op de hypotheekrente en wonen plus-op-de-meter. Daarnaast hebben we in 2021 het eerste project met een woningbouwcorporatie opgeleverd met 5 vrijstaande en duurzame sociale huurwoningen.

Actief bij

Mill Home

Rol binnen initiatief

De afgelopen jaren is Mill Home gegroeid van start-up project tot volwaardige bouwonderneming. De ontwikkeling van eerste experimentele module tot het seriematig produceren en leveren van woningen aan particulieren en woningbouwcorporaties is razendsnel gegaan. Mijn bijdrage ligt vooral in de groei en professionalisering van het bedrijf, de optimalisatie van het product en het op de markt brengen van de woningen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://millhome.nl/