Lukas Kuijken

Lukas-Kuijken_Greener

Lukas Kuijken is 31 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Lukas is één van de oprichters van Greener Power Solutions, een duurzame startup die razendsnel groeit. Greener verzorgt duurzame stroom om plekken waar een netaansluiting te klein is, of niet aanwezig. Doorgaans wordt deze stroom door vervuilende dieselgeneratoren opgewekt. Dat kan anders, volgens de oprichters van Greener. Sinds eind 2017 zetten ze daarom megabatterijen (formaat zeecontainer, met een capaciteit van 330KWh) in op bouwlocaties, festivals en overal waar het energienet ontoereikend is. Ook versnellen ze de transitie naar duurzame stroom, door de batterijen in te zetten om het energienet te stabiliseren, zodat zonne- en windinstallaties ook in de toekomst aangesloten kunnen worden. Dankzij Greener kan tijdelijke stroom nu ook duurzaam!

Doel

Lukas en zijn mede-oprichters zijn van startup met één batterij in twee jaar tijd gegroeid naar de grootste verhuurder van deze systemen ter wereld. Hiervoor haalden ze in een paar rondes al een aantal investeerders aan boord en werken ze inmiddels met meer dan 60 klanten. Tot nu toe is er al zo'n 700.000 kg CO2 bespaard dankzij Greener en meer dan 250.000 liter diesel.
Greener kan zo al concurreren met de grootste aanbieder van generatoren en heeft al vele klanten ervan overtuigd voor batterijsystemen als duurzaam alternatief te kiezen. Met partners in de UK, België en Zwitserland is Greener nu al aan het uitbreiden naar de rest van Europa.

Actief bij

Greener Power Solutions

Rol binnen initiatief

Lukas is één van de drie oprichters van Greener Power Solutions. Lukas heeft ervoor gezorgd dat Greener in een paar jaar tijd kon groeien tot grootste verhuurder van duurzame mobiele batterijen ter wereld, door het ophalen van de financiering om deze groei te bekostigen. Lukas heeft daarbij veel oog voor detail en weet moeiteloos verschillende vormen van financiering aan elkaar te koppelen. Ook is hij mede verantwoordelijk voor het uitzetten van de strategie van Greener om de verduurzaming van de tijdelijke energievoorziening wereldwijd door te zetten. Tot nu toe doet hij dat met hele goede resultaten.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://greener.nu