Lonneke Wejden

lonneke4k

Lonneke Wejden is 32 jaar oud en Waardevol werkbegeleider en locatiecoördinator

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Lonneke is locatiecoördinator en waardevol werkbegeleider bij Stichting Juttersgeluk.
Op lokaal niveau werken we samen met zo'n 30 vrijwillige medewerkers aan een schonere zee, minder afval en hergebruik van waardevolle grondstoffen.
Tijdens onze juttochten rapen we zo veel mogelijk zwerfplastic van het strand. Vervolgens maken we hiervan verrassende, nieuwe producten. Dit doen we in ons sociale ‘upcycle-atelier’.
Zo streven naar een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet.

Doel

Lonneke motiveert elke week de mensen die om wat voor reden dan ook geen regulier werk kunnen doen, zich in te zetten voor een duurzame wereld. Ze creëert waardevol werkgelegenheid en boekt hiermee op verschillende gebieden resultaat.
Honderden kilo's achtergelaten en aangespoeld plastic hebben de vrijwillige medewerkers inmiddels van het strand geraapt.
Van geraapte 'grondstof' worden onder haar leiding oa circulaire zeeppakketjes gemaakt. Een product dat mede door haar inventieve denkwijze in onze eigen werkplaats tot stand komt. Inmiddels zijn er al 500 van verkocht.
Naast dat het afgedankte plastic uit zee gered wordt en weer een nieuwe bestemming krijgt, zorgt Lonneke ervoor dat de mensen die bij ons werken ook kunnen werken aan de doelen in hun eigen leven. Dat resulteert in persoonlijke groei en groter welzijn.

Inmiddels werkt Juttersgeluk samen met ondernemers, bedrijven en regionale gemeenten die zich ook willen inzetten voor een duurzame, inclusieve samenleving.

Actief bij

Stichting Juttersgeluk

Rol binnen initiatief

Lonneke heeft ervoor gekozen bij Juttersgeluk te werken omdat ze daarmee haar duurzame levensstijl verder kan overbrengen op anderen. Haar denkwijze heeft impact op ons werk en op de mensen bij Juttersgeluk. De afgelopen vier jaar heeft ze mede gebouwd aan de organisatie die het nu is en maakt Juttersgeluk lokaal impact op sociaal niveau en op het terrein van circulaire economie.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.juttersgeluk.nl