Lizzy Butink

Lizzy-DGBW-portret

Lizzy Butink is 29 jaar oud en duurzaamheidsmanager

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Lizzy is de eerste duurzaamheidsmanager van vastbelegger a.s.r. real estate. Zij is verantwoordelijk geweest voor het realiseren van een gezamenlijke visie en beleid op gebied van duurzaamheid. Sinds 5 jaar werkt Lizzy samen met haar collega's hard aan de realisatie van dit beleid. Hier is de afgelopen jaren al veel bereikt.
Lizzy is het duurzame gezicht en zet zich hard in om de bewustwording en duurzaam handelen van vastgoedprofessionals zowel binnen als buiten a.s.r. te vergroten. Lizzy zit in verschillende duurzaamheidswerkgroepen (IVBN, DGBC, NEPROM) en geeft regelmatig presentaties. Wanneer een ieder vanuit zijn/haar eigen rol en netwerk zich beseft invloed te hebben op verduurzaming, zal er vanzelf een vliegwieleffect ontstaan. Hierbij is opzoek gaan naar wat de ander drijft een heel belangrijke pre.

Verder zet ze zich in om de vrijblijvendheid van duurzaamheid om te zetten naar keiharde afspraken en acties. Duurzaamheid moet onlosmakelijk verbonden zijn aan de reguliere bedrijfsvoering.

Tot slot is Lizzy een van de initiatiefnemers van de Toekomststoel. Tezamen met Jan Terlouw, Yvette Watson, Marianne Davidson en Pamela Logjes vraagt Lizzy met #toekomststoel actie voor een duurzame wereld van morgen. Ze roepen iedereen op om de toekomst een stoel te geven aan de tafels waar belangrijke beslissingen gemaakt worden, wat de duurzame toekomst moet een veel grotere stem krijgen.

Doel

De belangrijkste resultaten? Dat duurzaamheid hoog op de agenda van a.s.r. real estate staat. Dat alle collega's zich hard inzetten om echte impact te maken op een duurzamere gebouwde omgeving waarbij moeilijkheden niet uit de weg worden gegaan. Zo zijn er afgelopen jaar duizenden zonnepanelen geplaatst, energieneutrale projecten gekocht, zijn 1.000 woningen verduurzaamd van energielabel E/F/G naar A(+), worden de woninghuurders uitgedaagd duurzamer te wonen door Energy Battles & de duurzame welkomstas, is er veel groen toegevoegd aan steden middels Tiny Forests, sedumdaken en de aankoop van Wonderwoods te Utrecht.

Niet vingerwijzen maar zelf verantwoordelijkheid nemen, staan voor waar je in gelooft en vooruit kijken. Met haar enthousiasme, verantwoordelijkheidsgevoel en enorme gedrevenheid wil ze een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse vastgoedsector.

Lizzy staat sinds 2018 in de ABN AMRO Duurzame 50 en heeft ze twee persoonlijke prijzen gewonnen: de internationale GRESB/BRE Individual Leadership Award 2018 en in 2019 de ABN AMRO Duurzame 50 Young Professional Award 2019.

Actief bij

a.s.r. real estate

Rol binnen initiatief

Lizzy is de eerste duurzaamheidsmanager en daarmee vanaf het begin betrokken bij alle verduurzaming van a.s.r. real estate. Door haar enorme gedrevenheid staat duurzaamheid hoog op de interne agenda en zijn er al vele verduurzamingsmaatregelen uitgevoerd. De klimaatneutraliteit van a.s.r.'s vastgoedportefeuille is hierbij een belangrijke stip aan de horizon.

Niet vingerwijzen maar zelf verantwoordelijkheid nemen, staan voor waar je in gelooft en vooruit kijken. Met haar enthousiasme, verantwoordelijkheidsgevoel en enorme gedrevenheid wil ze een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse vastgoedsector.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://en.asrrealestate.nl/csr