Lisanne Zoet

foto-DJ100

Lisanne Zoet is 25 jaar oud en Projectleider

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Lisanne heeft op verschillende universiteiten in Indonesië lesgegeven in bewustwording en duurzame ontwikkeling. Door in het bestuur van Studenten van Morgen te hebben gezeten twee jaar terug, heeft ze een paar duurzame ideeën naar Indonesië gebracht. Hieronder valt de Sustainabul, een manier om universiteiten te verduurzamen. Daarnaast heeft ze de afgelopen twee jaar op Bali als consultant verschillende NGO's geholpen in waste management, plasticvermindering en recycling, en meegedacht aan verschillende oplossingen hiervoor. Onder andere is ze bezig voor het Indonesian Waste Platform data te verzamelen van de huidige situatie en waar verbeterpunten liggen. Verder is ze bezig met het opzetten van een volledig duurzaam en zero-waste dorpje in noord-Bali, als educatievorm voor andere dorpjes.

Doel

Door zich te focussen op educatie, heeft Lisanne op meerdere plekken op Bali en Java impact gemaakt om meer bewustwording te creëren onder studenten. Daarnaast heeft ze, samen met Indonesian Waste Platform, een event georganiseerd om samen met de overheid, lokale vissers te informeren over de gevolgen van plastic en visnetten in de oceaan gooien. Tenslotte heeft ze samen met de grote verpakkingsindustrieën aan tafel gezeten en samen oplossingen bedacht voor de huidige afvalcrisis in Indonesië.

Actief bij

Indonesian Waste Platform

Rol binnen initiatief

Door zich te focussen op educatie, heeft Lisanne op meerdere plekken op Bali en Java impact gemaakt om meer bewustwording te creëren onder studenten. Vanuit Indonesian Waste Platform is ze nu bezig campussen van universiteiten te verduurzamen. Daarnaast heeft ze, samen met Indonesian Waste Platform een event georganiseerd om samen met de overheid, lokale vissers te informeren over de gevolgen wanneer plastic en visnetten in de oceaan terecht komen. Tenslotte heeft ze samen met de grote verpakkingsindustrieën aan tafel gezeten en samen oplossingen bedacht voor de huidige afvalcrisis in Indonesië.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.indonesianwaste.org/en/home/