Lisanne van Oosterhoud

DSC_0002-2

Lisanne van Oosterhoud is 24 jaar oud en Jongerenambassadeur

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Jongerenambassadeur World Food Forum FAO wat in oktober dit jaar van start zal gaan als een event voor, door en met jongeren wereldwijd. Hiervoor ben ik bezig met de Nederlandse versie te realiseren en initiatieven te centraliseren rondom het thema voeding.

Het maken van een impact framework voor duurzame voeding bij Rechtstreex en de Voedselpioniers.

Een eigen bedrijfje in het op een duurzame manier rondbrengen van groente en fruit stekjes in de gemeentes Leiden, Den Haag en Zoetermeer.

Changemaker bij Greendish op integraal voedselbeleid. Zelf ben ik van mening dat voedsel een sleutelrol kan zijn voor veel van de huidige problematiek.

Onderdeel van het Haags Voedseloverleg om een voedselraad tot stand te brengen in de gemeente Den Haag.

Oprichter Green Impact Network Zoetermeer, een groen jongeren netwerk voor jongeren van 18+.

Doel

Bachelor Biologie, master Biomedische wetenschappen, verschillende workshops gegeven aan jongeren. In gesprek gegaan met jongeren over het thema voedsel.

Actief bij

FAO Youth World Food Forum

Rol binnen initiatief

Binnen deze rol ben ik actief in het organiseren, coördineren en plannen van evenementen in Nederland en erbuiten die de beweging rondom het voedselsysteem in gang zetten. Hierin is mijn visie 'visie is meer dan eten' aangezien ik geloof dat voedsel aanwezig is in onze dagelijkse leefwereld; in geloof, cultuur, sociale interactie, gezondheid, werk etc.

Voor deze rol ben ik in gesprek met partijen als SDG Nederland, de UN, Stichting 2030, Rechtstreex, Greendish, Gemeentes, Youth World Food Day, I4Nature, Wageningen Universiteit, Stichting Steenbreek e.a.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.world-food-forum.org/