Lisanne Addink-Dölle

TU Delft

Lisanne Addink-Dölle is 32 jaar oud en (mede)eigenaar

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Lisanne is oprichter en (mede)eigenaar van VerdraaidGoed én de spin-off bedrijven LoopedGoods, Coffee Based en Beat the Bag. En sinds kort ook mede-oprichter van De Gespreide Herberg

VerdraaidGoed zoekt in opdracht van bedrijven naar toepassingen voor waardeloos geworden materiaal. Wij analyseren reststromen, ontwikkelen producten én realiseren die ook. Lisanne stuurt het VerdraaidGoed team aan, vertelt 'de wereld' over afval-innovatie-kansen, creëert samenwerkingsverbanden en initieert circulaire spin-off bedrijven zoals Beat the Bag en Coffee Based.
Beat the Bag maakt met naaibaar restmateriaal herbruikbare tassen om zo mensen die dat hard nodig hebben werk te bieden. In Nederland gebruiken we hiervoor oude reclamedoeken, op Sint Maarten gebruiken we zeilbootzeilen en bouwdoeken. Met Coffee Based zetten we de koffie-keten op zijn kop door veel meer waarde uit koffie te halen (voedsel, kleurstof, polymeren, biochemische stoffen en bioplastics). Wij zorgen ervoor dat koffie-afval straks waardevoller is dan een kop koffie.

Daarnaast is Lisanne bestuurslid bij BlauwZaam (portefeuille circulaire Economie), stichting voor duurzaam ondernemen in de Alblasserwaard/vijfherenlanden en voorzitter van Streekcentrum Ooievaarsdorp, ecocentrum voor natuur en de cultuur beleving van de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Vanaf 1 april 2018 zijn we heropend als Avonturenboerderij Molenwaard, waar de TV-karakters Fien & Teun kinderen alles leren over het duurzame-boeren-buitenleven.

Doel

VerdraaidGoed: In de afgelopen 7 jaar hebben we bij tientallen bedrijven een 'circulaire scan' gedaan om hun reststromen en behoeftes te analyseren. Wij presenteren toepassingsideeen met deze reststromen en helpen bij de realisatie van de upcycle producten.
LoopedGoods: Het vorig jaar gelanceerde LoopedGoods is inmiddels de grootste circulaire webshop van Nederland met meer dan 200 producten die zo'n 60 circulaire ondernemers vertegenwoordigd.
Beat the Bag: Beat the Bag maakt met naaibaar restmateriaal herbruikbare tassen om zo mensen die dat hard nodig hebben werk te bieden. Naast BtB Nederland is er nu ook Beat the Bag Sint Maarten, omdat we door het Rode Kruis zijn gevraagd om in dit orkaan-getroffen gebied werkgelegenheid te creëren door kapot gestormde zeilbootzeilen en bouwdoeken om te zetten in tassen.
Coffee Based: De eerste op schaal geproduceerde Coffee Based producten hebben het licht gezien (Notebook en plantenpot). Nu is de ontwikkeling van een voedselveilig materiaal op basis van koffiedik in volle gang, zodat we koffiekopjes van koffiedik kunnen maken.
Gespreide Herberg: Het opzetten van duurzame (off-grid) verblijfsaccommodatie verspreid over de hele Alblasserwaard.

Actief bij

VerdraaidGoed, LoopedGoods, Beat the Bag, Coffee Based, De Gespreide Herberg

Rol binnen initiatief

Lisanne is oprichter en mede-eigenaar van VerdraaidGoed, LoopedGoods, Beat the Bag, Coffee Based en De Gespreide Herberg.

Lisanne stuurt het VerdraaidGoed team aan, vertelt 'de wereld' over afval-innovatie-kansen, creëert samenwerkingsverbanden en initieert circulaire spin-off bedrijven. Ze is 'het gezicht' van de ondernemingen en bepaald veelal de strategische koers.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.verdraaidgoed.nl