X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Lisanne Addink-Dölle

Lisanne-Addink-Du00f6lle

Lisanne Addink-Dölle is 31 jaar oud en Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Lisanne is de oprichtster van VerdraaidGoed (www.verdraaidgoed.nl). VerdraaidGoed is in 5 jaar tijd uitgegroeid tot dé partner voor zakelijke upcycling. Wij zetten waardeloos geworden materiaal op een sociale manier weer om in nieuwe producten. Denk aan vertrekstaten die een nieuw leven krijgen als Spoorblok (notitieboek), oude postbuskastjes die door leven als bureaulamp of koffiedik dat wordt getransformeerd tot dienblad. Deze afval-innovaties dragen bij aan een circulaire economie, verkleinen de afvalberg en vergroten het bewustzijn rondom afval en de waarde van grondstof.

Wij ontwikkelen producten vóór bedrijven met het 'afval'-materiaal ván deze bedrijven. De producten die wij bedenken en maken zijn vaak ook leuk voor consumenten. Daarom vind je ze ook terug in onze circulaire webshop voor consumenten. Zo maken we upcycling toegankelijk voor iedereen.

Daarnaast is Lisanne bestuurslid bij BlauwZaam (www.blauwzaam.nl), de duurzame ondernemersvereniging van de Alblasserwaard-Vijfherenlanden (portefeuille Circulair Ondernemen) en voorzitter van Het Streekcentrum (www.streekcentrum.nl), een educatieve natuurtuin die nu onder haar leiding grote ontwikkelingen door maakt.

Doel

Beat the Bag > Dringt het gebruik van eenmalig plastic terug door van gebruikt reclamemateriaal (banners, vlaggen, spandoeken) tassen te naaien met mensen met een beperking (1.000st p/m). Dit doen we voor o.a voor WE Fashion, Blijdorp, Shell, Vopak en HIER opgewekt.

OV Upcycle > Reeds zo'n 30.000 producten gemaakt van gebruikte NS vertrekstaten (Dienstblaadjes, Spoorblokken, etc). In navolging van NS-Upcycle is er dit jaar een upcycletraject uitgerold voor de gemeente Amsterdam, waarbij nu ook de Metro&Tram borden zijn omgezet in nieuwe producten.

Coffee Based > Achter de schermen werken we al bijna 2 jaar lang samen met RotterZwam aan het ontwikkelen van nuttige toepassingen van koffiedik. Het produceren van een bio-based granulaat op basis van koffie is inmiddels gelukt en de eerste prototypes zijn klaar. Samen met een wereld-speler op het gebied van koffie werken we nu aan de realisatie van een eigen productiefaciliteit.

Convenant Circulaire Economie > In navolging van de succesvolle convenanten op het gebied van Energie werk ik nu aan het Blauwzaam convenant CE

Streekcentrum > Omvorming van het huidige, verouderde centrum tot een bruisend edutainment-park

Actief bij

VerdraaidGoed

Rol binnen initiatief

Lisanne is oprichtster van VerdraaidGoed. Ondertussen runt zij het bedrijf samen met haar compagnon (en man). Samen hebben ze de creatieve leiding en bepalen ze de strategische koers van het bedrijf en de dochter-ondernemingen die er uit voort vloeien. Ze sturen de verschillende medewerkers en freelancers aan die werken bij VerdraaidGoed en ze coördineren de werkzaamheden die in de verschillende sociale werkplaatsen en dagbestedingscentra worden uitgevoerd voor de productie van de VerdraaidGoed producten en de afhandeling van de webshop bestellingen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.verdraaidgoed.nl